Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya sığmayan katılımcılar Adliye Meydanı’nı da doldururken, CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan, Gökhan Zeybek, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İyi Parti İl ve ilçe yöneticileri, Demokrat Parti yöneticileri, Milli görüşün önde gelen isimlerinden geçmiş dönem Saadet Partisi Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Kadem Amanet, 89-94 yılları arası arasında Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yapan Hasan Yılmaz’da katılımcılar arasındaydı. Bazı muhrtarlarında katıldığı aday tanııtım toplantısına bazı mahalle muhtarları, amatör spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, çok sayıda vatandaşın da destek vermek amacıyla katıldığı gözlendi. 

Salona baktığında yaşadığı kentin endişelerini ve korkularını bir daha geri gelmemek üzere toprağa gömmek için hedeflenmiş büyük bir Zeytinburnu gördüğünü söyleyerek, katılımcılara ‘Hoş geldiniz’ diyen İlçe Başkanı Metin Doğan, Zeytinburnu’nda 1994-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Adil Emecan’ın adaylaşmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BU BİR PARTİ TOPLANTISI DEĞİL, BÜYÜK ZEYTİNBURNU BULUŞMASI

Metin Doğan, 20 yıl sonra Zeytinburnu’nun geleceği için yeniden görev alan Adil Emecan’ın başkanlığı için toplanan binlerce kişiye bakınca, “Bu gün bu salonda insanların partisini, bölgesini, inancını ve kimliğini sorgulamayan bir anlayışla birlikte, kentin yağma ve talan edilmesine karşı çıkan yürekli insanların buluşmasını görüyorum" dedi.

Salondaki kalabalığa bakınca, Anadolu’nun dört bir köşesinden gelerek, Zeytinburnu’nu Zeytinburnu yapan insanları gördüğünü söyleyerek konuşmasını sürdüren Metin Doğan şöyle devam etti.

ZEYTİNBURNU’NUN KİMYASINI DEĞİŞTİRDİLER

"Bu salonda, Zeytinburnu sokaklarında anıları, acıları, hüzünleri, sevinçleri, coşkuları ve hayalleri sinmiş insanların buluşmasını görüyorum. Bu salonda bir parti toplantısı değil, büyük bir Zeytinburnu buluşması görüyorum. Kent yağmacılarına itaat eden değil, karşı çıkan yürekli insanların buluşmasını görüyorum. Bizim ortak sorunlarımız var. İnsani ve vicdani değerlerimizi esas alarak, siyaseti kutuplaşma anlayışından çıkararak, bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz”

Doğan, “Zeytinburnu’nun kimyasını değiştirdiler. Bekası ile oynayıp, genetiğini bozdular. Bu salonda olanlarla birlikte ya tarih yazacağız, ya da tarih bizi yazacak” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

HASAN YILMAZ’DAN EMECAN’A TAM DESTEK

Alkışlarla sahneden inen Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan’ın ardından konuşan 89-94 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Hasan Yılmaz, salondaki kalabalığa bakınca, eski günlere dönmenin sinyalini aldığını söyleyerek, Adil Emecan’a başarılar diledi. Emecan’ın halkçı, katılımcı ve ortak akılla yönetilecek bir belediye oluşturacağı inancında olduğunu söyleyen Yılmaz, “Emecan’a desteğim sonuna kadar tamdır” dedi.

HERKESİN OYUNA TALİBİZ

İttifak görüşmeleri sonucunda, aday çıkarmayarak CHP’li adayı destekleme kararı alınan ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda, İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Hoşben’de, 1973 yılında Makedonya dan göçüp gelen bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyerek, İstanbul ve Zeytinburnu’nun bu güne kadar çok travmalar yaşadığını söyledi.

Kendisine eş, iş, evlat ve yaşam hakkı veren bu memlekete borcu olduğunu söyleyen Hoşben, Zeytinburnu’nda ki kentsel dönüşüme dikkat çekerek vatandaşlara seslendi, “Sakın ola ki topraklarınız terk etmeyin. Bizler herkesin oyuna talibiz ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borcumuzu ödeyeceğiz” ifadeleriyle, adayları Adil Emecan’a ve İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na sonuna kadar destek olacaklarını söyledi.

ZEYTİNBURNULULAR’DAN HİÇ KOPMADIM

Konuşmacıların ardından alkışlarla sahneye gelen Belediye Başkan Adayı Dr Adil Emecan, 20 yıl sonra yeniden aday olarak Zeytinburnu halkının karşısına çıkmaktan onur duyduğunu söyledi.

Kurucusu olduğu Zeytinburnu Spor’un atkısını Emecan’a takan kulüp oyuncularına teşekkür eden Emecan, başkanlığı bittikten sonra da Zeytinburnulular’dan kopmadığını söyleyerek, o sorumluluğu hep üzerinde taşıdığını, elinden geldiğince bir şeyler yapma gayretinde olduğunu ve 53 yıllık bir birlikteliğin birikimini salonda gördüğünü söyledi.

“Ben bu şehri ve insanlarını çok sevdim, ölene dek de sevmeye devam edeceğim.  Ben halkın adayıyım” diyerek salona seslenen Adil Emecan’a, ilçe başkanlığının hazırladığı video izlettirildi. Zeytinburnu sokaklarında tanınan ve sevilen biri olan Emecan, hakkındaki düşüncelerini paylaşan genç, yaşlı, çocuk ve engelli vatandaşların kendisi hakkındaki düşüncelerini dinleyince duygu dolu anlar yaşadı. Videoya son noktayı koyan Milletvekili olan eşi E. Gülizar Emecan ve iki çocuğunun sözleri oldu. “Adil Emecan’la bir eş olarak, bir baba olarak gurur duyuyoruz”

TEŞEKKÜRLER ZEYTİNBURNU

Her yöreden ve her siyasal düşünceden insanları karşısında gören Emecan, kendisine çok büyük bir görev verildiğini, bu görevi birilerinin değil, halkın kendisine verdiğini ve tek borcunun da bu halka olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Adil Emecan, afişlerinde de o yüzden “Teşekkürler Zeytinbunu” diye yazdığını belirtti. Zeytinburnu’nda yeniden aday olması için kendisine bu görevi veren genel başkanına, il başkanına ve ilçe başkanına da ayrıca teşekkür eden Emecan, kendisini ittifakın adayı gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’e, il başkanına ve ilçe başkanına da ayrıca teşekkür etti.

ZEYTİNBURNU’NUN GELECEĞİNİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Zeytinburnu’nun ortak sorunları için muhafazakarı, milliyetçisi, merkez sağcısı, sosyal demokratı, solcusu, cumhuriyetçisi ile hep birlikte çalışacaklarını belirten Emecan,  “Bu mesele her siyasi görüşten, her milletten insanların Zeytinburnu’nun geleceğine el koyma meselesidir”. Zeytinburnu’nun geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

20 yıl önce başkanlık yaptığı Zeytinburnu’nun yeşiline, havasına ve boş arazilerine ihanet etmediklerini, o dönemlerde yaptırdıkları okullarda okuyan çocukları bu gün görmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Emecan, son 4 dönemden beri kamu alanlarının işgallerini, deprem toplanma alanlarının gasp edilmesini, sahillerine yapılan binalardan dolayı nefes bile alamadıklarını söyleyerek, “Yaptığım hiç bir şeyi karşılık olsun diye yapmadım, bundan sonra da yapmayacağım. Giderken bizi mutlu eden ardımızdan okunacak bir çift duadır. Arkamızda bıraktığımız cemaat vefadır. Baki kalan gök kubbede hoş bir sedadır. Allah hepimize hoş bir seda bırakmayı nasip etsin” diyerek konuşmasını tamamladı.

Alkışlarla ve büyük tezahüratlarla sahneye gelen katılımcılarla tek tek selamlaşan Emecan, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından, “Hep birlikte kazanacağız” dedi.

ŞEMSETTİN LOKLAR VE FATİH KARABULUT CHP ROZETİNİ TAKTI

AK Parti’den istifa eden Rumelili İşadamı Şemsettin Loklar ve  ZETSİAD Başkan Yardımcısı aynı zamanda Fatih Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karabulut, tanıtım gecesinde CHP’ye katıldılar. Loklar’a rozetini Zeytinburnu Belediye Başkanı Adayı Dr. Adil Emcan, Karabulut’a ise rozetini CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan taktı. 

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi