En büyük hedefinin halkın sağlığı, huzuru ve mutluluğu olduğunun altını çizen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu Erdiş, projelerinim de bu yönde olduğunu belirtti.

ÖNCE CAN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

İstanbul Üniversitesi Türkiye Coğrafyası ve Jeomorfoloji yüksek lisansı ile iş kadınlığının yanı sıra, deprem uzmanı da olan Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Nurdan Erdiş, 99 depreminden sonra yapılan incelemelerin ilçe açısından net bir sonuç ortaya koyduğunu söyledi.

Bakırköy’ün depremsellik bakımından bir an önce yenileme ve güçlendirme yapılması gereken bir yer olduğunun altını çizen Erdiş, “Binayı yapacağız diyoruz ama öncelikle zemin çalışmalarını yapmamız lazım. Zemin çürük ise ne yapılabilir ona bakmak lazım. Zemini güçlendirmeyeceksek, binayı yıkıp yapmak bir şeyi değiştirmez" ifadelerini kullandı. Depremi korkulacak bir olay olma halinden çıkardıktan sonra da, ada bazlı dönüşümle yerleşim alanlarının düzenlenmesinin çok daha kolay olduğunu belirten Erdiş, “Önce can sağlığı ve güvenliği” dedi.

PROJELERİMİZİN HEPSİ HAZIR

Bakırköy CHP İlçe yöneticiliği yaptığı 2008-2009 yılları arasında, ilçenin tüm mahallelerinde araştırma yapıldığını söyleyen Nurdan Erdiş; "Tüm mahallelerde vatandaşlara istekler ve dilekleri sorulmuş ve her biri projeye dönüştürülmüş. Daha o zamanlarda yapılan projelere baktığımızda, şimdilerde eksikliğini hissettiğimiz tüm projelerimizin aslında zaten hazır olduğunu görürüz” diyerek devam etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, CHP İBB Başkan Adayı olarak açıklanmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Erdiş, “İstek ve hedeflerimiz bir olduğu için, Ekrem İmamoğlu ismi gücümüze güç kattı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin amacı halkın iktidarını kurmaktır ve bunu başaracak gücümüzde, kararlılığımızda fazlasıyla vardır” diyerek sözlerini bitirdi.

Editör: Haber Merkezi