18 yıldır hayatını tekerlekli sandalyede sürdüren genetik kas hastası yazar ve şair Derya Avşar’ın ilk romanı Kum Saati Gölgesinde Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’nde okurlarla buluştu. Avşar’ın son kitabı Kum Saati Gölgesinde’nin yanı sıra; Sevdam Üşüyor, Düşten Öte, Yalnızlığın Deryası ve Hüznün Yüzü adlı şiir kitapları, Şehriban adındaki hikâye kitabı ve Kırlangıç adındaki deneme kitabı stantta yerini aldı.

Yayınladığı kitapların yanı sıra köşe yazarlığı yapan Avşar’ın makaleleri ile şiirleri başta Kürtçe ve Farsça olmak üzere birçok dile çevirisi yapıldı. Avşar’ın , 2021 yılı içerisinde öykü dalında Uluslararası UNESCO’dan 2.’lik ve 4.’lük ödülü bulunuyor.

“BU KADAR BASİT OLMAMALI”

Etkinlik alanında Kent Yaşam gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali’nin sorularını yanıtlayan Yazar Avşar,  Kars Ardahan Iğdır Tanıtım günleriyle alakalı atmosferi yaşamak ve özellikle örf - ananelerini unutmamak adına etkinlik alanında bulunduğunu ifade etti. Etkinlik alanında gördüğü bir eksikliği paylaşan Avşar, “ Hep bilindik yüzleri görüyorum ve yaptığımız tek şey protokolün fotoğraf karelerinde yer almak. Daha sonra çekip gidiliyor.Yani burada bir sanat sokağı kuruldu ve arkasında ciddi bir emek sarf edildi. Bence bu kadar basit olmamalı. Burada yazarlarımızla bir araya gelip bir kitabını alıp onun üzerine merak edip ‘Ne yazmışlar?’, ‘Bu bizim kültürümüzün insanı ve edebiyatla uğraşıyor.’ denilebilir,  gelip bir sanatı ziyaret edebilirlerdi. Arkalarını dönüp gitmeleri beni çok üzdü.” dedi.

"ENGEL BEDENDE DEĞİL DÜŞÜNCEDEDİR."

“Ben aynı zamanda kas hastasıyım ve engel tanımayan bir insanım.” diyen Avşar “Yaklaşık 18 yıldır sandalyede oturuyorum, hayatımı böyle idame ettiriyorum. Engel bedende değil her zaman düşüncededir. Düşüncelerinizi iyileştirdiğinizde ve insan düzeldiğinde dünya kendiliğinden düzelir diyorum.” ifadelerini kullandı. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM        

Editör: Haber Merkezi