Bakırköy Belediyesi, kaçak hafriyat ve moloz dökümünü engellemek amacıyla Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Genel Merkezi girişindeki yolu beton bariyerle kapattı. Merkeze yaklaşık 500 metre mesafede olan yolu kullanamayan engelli derneği üyeleri, yolun kapalı olması sebebiyle yaklaşık 2 kilometrelik yolu kat ederek merkeze ulaşabiliyor.

YOL İSKİ’DEN DOLAYI BOZULDU

TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş yolun kapatılması ile ilgili olarak, “Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin genel merkezi burada 20 yıldır hizmet vermektedir. Burada Görme Engelliler ve ALS Derneği gibi başka engelli dernekleri de var. Ayrıca 112 Acil noktası ve burası engelliler sosyal ve eğitim merkezi haline gelmiş bir alan. Bu yol stabilize bir yol aslında. Buradaki sorunlar İSKİ Artırma Tesisi ile iki yıl önce başladı. Yolda ciddi bir hasar meydana geldi. Büyük tonajlı ağır araçlar yolu kullanınca burası çok zor kullanılan bir yol oldu. Daha fazla yol kat ediyoruz. İSKİ'den dolayı yolun kullanımında bozulma var. Biz her iki tarafı da kullanmaya ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

KAÇAK HARFİYAT DÖKÜMÜ NEDENİYLE KAPATILMIŞ

Bakırköy Belediyesi ile yolun durumunu görüştüklerini dile getiren Baş, “Yol kapatılınca bizim kullanım alanımız da zorlaştı. Bununla ilgili Bakırköy Belediyesi yetkilileri ile görüştük. En kısa zamanda bu sorunu halledeceklerini söylediler. Yolun kapatılma sebebi olarak da kaçak moloz kamyonlarının moloz ve hafriyat döktüklerini bunu ancak yolu kapatarak önleyebildiklerini belirttiler. Biz de yolun uzadığını ve başka mağduriyetlerimizi dile getirdik. Yaklaşık 3 aydır yolun bir taraftan girişi kapatılmış durumda” diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

112 AMBULANSLARI DA SIKINTIDA

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Merkez'in bulunduğu arazide 112 Acil noktasın da olduğunu ifade eden Baş, ambulansların da kısa yolu kullanamadıklarını ve yaklaşık 2 kilometrelik yolu kat ettiklerini söyleyerek,  dernek çevresinde yaşadıkları sorunlara da değindi.

Baş, “112 Acil de bizim gibi yolu uzatarak kullanıyor. Acil hastaya ya da acil gidilmesi gereken yere giderken mağduriyet yaşıyor olabilirler. Burada gayri ahlaki durumlar yaşanıyor. Yoğun alkol tüketimi ve genel tuvalet olarak kullanılıyor bu alan. Acemi sürücülerin kullanım alanı haline geldi. Engellilerin kullanıldığı bir yolda sürücülere araba kullanmayı öğretiyorlar” dedi.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET

Yeşili bol ve geniş bir alanda, farklı derneklerin de bulunduğunu söyleyen Türkiye Omurilik Dernekleri Başkanı Ramazan Baş, “Buranın daha güzel bir sosyal alan haline gelmesi ve yolun da bir an önce asfaltlanıp kullanılacak hale getirilmesi gerekiyor” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi