Aralarında gençlerin, kadınların, engellilerin, Küçükçekmece’den esnaf ve spor camiasından etkili isimlerin de olduğu yaklaşık 500 kişinin katılımı ile gerçekleşen Ankara ziyareti için gece saat 00.00’da Küçükçekmece’den hareket eden CHP Küçükçekmece İktidar Gönüllüleri’nin ilk durağı Anıtkabir oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Yönetimi, CHP Milletvekilleri, CHP İl Başkanları ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği Anıtkabir programının ardından, CHP Genel Merkez binasında düzenlenen programa katılan Küçükçekmece CHP İktidar Gönüllüleri üyeleri, parti için hazırlattıkları doğum günü pastasını tüm partililer ile birlikte kestiler. Engin Ertaç ve İktidar Gönüllüleri akşam da  Ankara Ticaret Odası (ATO) kongre merkezinde düzenlenen Kuruluş Kokteyline katıldı.

CHP İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUM

Ankara ziyareti sonrasında gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Küçükçekmece CHP İktidar Gönüllüleri Başkanı Engin Ertaç, “CHP’de siyaset yapmaya başladığım günden beri partimin savunduğu ilke ve programların hayata geçmesi, CHP’nin yerelden genele iktidar olması için maddi-manevi tüm gücümle canla başla çalışıyorum. Genel başkanımızın Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği ve 24 gün süren Adalet Yürüyüşünün tamamında sayın genel başkanımızın bir adım arkasında yürüdüm. 24 gün boyunca örgütümüzün ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan genel  başkanımızın, CHP Genel Başkanı olduğundan bugüne göstermiş olduğu çaba, azim, kararlılıkve ahlaklı, ciddi bir devlet adamı profili beni ayrıca daha çok çalışmaya sevk eden önemli bir etkendir” dedi.

SORUMLULUKLARIMIN BİLİNCİNDEYİM

“24 Haziran seçimlerinde partimin, şahsımı 21.sıradan Milletvekili adayı yapmasını şahsım adına oldukça kıymetli buluyorum. Tüm genel başkanlarımız gibi sayın Kılıçdaroğluda Türk siyasetinde bir fazilet örneğidir” diyen Ertaç konuşmasını, “Bu çerçeveden yola çıkarak seçilemeyeceğimi bildiğim halde partimin bölgedeki 1.sıra adayı benmişim gibi çalıştım. 3.Bölgenin tamamında seçim araçlarım, yaklaşık 100 kişilik çalışma kadrom ve kullandığımız materyaller ile; ayak basmadık yer, çalmadık kapı, dokunmadık omuz, sıkmadık el, bakılmadık göz bırakmadık” sözleri ile sürdürdü.

HEDEFYERELDEN GENELE CHP İKTİDARI

Ertaç konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;“Çocuklarıma, partililerime, halkımıza ve kendime verdiğim söz çerçevesinde 25 Haziran sabahı kaybettiğimize üzülmek yerine, önümüzdeki yerel seçimlere odaklanarak partimin yerelden genele iktidara yürümesi için çalışmalara başladım. Bu kapsamda Küçükçekmece ilçemizde CHP İktidar gönülleri yapılanmasını oluşturmaya başladık. Oluşturduğumuz saha ekiplerimiz ve yürütme kadromuz ile birlikte mahalle mahalle çalışmalar yapıyoruz. Küçükçekmece, yaklaşık 800 bin nüfusu ve 38 km2 alanı ile İstanbul’un en büyük ilçelerden birisi. Burada CHP idaresinde bir yerel yönetimin ortaya koyacağı performans ve başarının örnek bir hizmet alanına dönüştürülebilmesi mümkün. Bunun için de yapılması gereken en önemli çalışma; gruplaşma ve kavgalardan uzak, ‘sen,ben, öteki’ kavramlarının olmadığı, ‘Küçük olsun benim olsun’ anlayışından kurtarılmış, birlik, beraberlik, anlayışını öne çıkaran, ‘biz’ diyebilen, ortak aklı önemseyen, gönüller yıkan değilgönüller yapan bir bakış açısı ile partimizi iktidara taşımaktır.”

KÜÇÜKÇEKMECE’YE ADAY OLACAK MI?

CHP Küçükçekmece Belediye başkanlığına aday olacak mısınız? sorumuza da samimi bir şekilde cevap veren Engin Ertaç, “24 Haziran seçimlerinden buyana yürüttüğümüz çalışmalar ve gerçekleştirdiğimiz ziyaretler esnasında aldığımız pozitif enerjiyi, danışman kadrolarımızın ve çalışma arkadaşlarımızın konu ile ilgili bizlere sunduğu perspektifi enine boyuna değerlendiriyoruz. 45 yıllık bir Küçükçekmeceli olarak şahsımı tanıyan bölge halkımızdan bu konuda önemli bir destek alıyorum. Konuyu ciddiyetle irdeliyorum. Yaklaşık iki aydır STK’lar, spor kulüpleri, mahalle muhtarları, cami ve cem evi dernek başkanları ve ilçemizin etkin kanaat önderlerinin görüş, öneri ve tavsiyelerini alıyorum. Bu netice de; topladığımız tüm veriler ışığında yürütme kurulumuz toplantı yapacak ve kendimize bir hareket planı belirleyeceğiz. Akabinde bölgemiz basını ile bir basın toplantısı yapacağız ve aldığımız kararı basın mensupları ile paylaşacağız” dedi.

AMACIMIZ CHP’Yİ İKTİDAR YAPMAK

Ertaç sözlerinin sonunda, “CHP İktidar Gönüllüleri Platformumuz ve benim için önemli olan belediye başkan aday adayı olmak değil. Demokrasinin gereği olarak gönlünde bu istek yatan her üyemiz CHP’den aday adayı olabilir. Ben ve çalışma arkadaşlarım “CHP’yi Küçükçekmece’de nasıl iktidar yapabiliriz?”sorusunu yanıtlamaya çalışıyoruz. Bu konuda bir anlayış, bir ilke oluşturmaya çalışıyoruz. Adaylık konusunda adı geçen tüm arkadaşlarımızla görüşüyoruz. CHP tarafından yönetilen bir belediye ile Küçükçekmece’nin çehresinin değişeceğini düşünüyoruz. İnanıyorum ki; yürüttüğümüz bu çalışma, örgütümüzdeki ilke birliği ve ortak amaca yönelme gayreti, yerel de ortaya konulacak projeler ve Küçükçekmece halkının teveccühü ile 2019’da gerçekleşecek yerel seçimler de Küçükçekmece’de belediyeyi kazanacağız. Biz biliyoruz ki CHP ile başka bir Küçükçekmece mümkün.

ADAY KİM OLURSA OLSUN DESTEKLERİM

Biz, bu değişimi gerçekleştireceğimizin iddiasını en güçlü şekilde ortaya koyarız. Çünkü biz bu davaya inandık, baş koyduk. Ancak, en başta da söylediğim gibi “Küçük olsun benim olsun” anlayışından uzak,“Büyük olsun hepimizin olsun” anlayışına yakınız. Bu çerçevede  örgütümüzün, partimizin yönetim kademelerinin ve Küçükçekmece halkının beklentilerine cevap verebilecek, CHP’yi Küçükçekmece’de iktidara taşıyacağına inandığımız, partimizin tercih edeceği partili ve Küçükçekmeceli başka bir isim olursa şahsım ve ekibim aday gösterilen kişiye maddi manevi tüm gücümüzle destek veririz.

Bilal ÇIĞRIM / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi