Esenyurt Balıkyolu Mahallesi’nde bulunan Esenyurt Iğdırlılar Derneği’nde gerçekleşen kahvaltıya Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt Iğdırlılar Derneği Başkanı Ali Sakar, Esenyurt Balıkyolu Mahallesi Muhtarı Metin Yılmaz ve Iğdırlılar Derneği Yöneticilerinin yanı sıra bölgede yaşayan kanaat önderi Iğdırlılar katıldı.

ESENYURT’A YENİ KARAKOL GELİYOR

Kahvaltının ardından bölgeye dair sorunları dinleyen Esenyurt Kaymakamı Dr. Vural Karagül’e, bir vatandaş, ‘’Balıkyolu deresinin aşağısında geç saatlerde tinerciler doluyor, buna bir çözüm istiyoruz. Sokağımızda rahat değiliz’’ dedi. O zaman size sürpriz haberi vereyim diye cevap veren Karagül, ‘’Yunus Emre Mahallesine bir polis karakolu açacağız, parası da geldi. Burada ki büyük sıkıntıların önüne geçeceğiz. Buralar daha nezih, daha sakin olacak’’ diye belirtti.

IĞDIR KÜLTÜRÜNÜ BURADA YAŞATMANIZ ÇOK GÜZEL

Bölgeye dair şikayetlerin giderek azaldığını ve birçok sorunu çözmeye başladıklarına değinen Karagül, ‘’ Bizim için önemli olan burada yaşayan vatandaşların devlet ve milletine bağlı kalması, sadık olmasıdır. Yabancı uyruklu vatandaşlar, Suriyeliler ile ilgili problemler oluyor. Birkaç memleket derneği ve kuruluşu ile de ufak tefek sorunlar atlattık. Ama hepsini çözüyoruz. Iğdırlılarla ilgili şuana kadar olumsuz bir durum olmadı. Birlik ve beraberlik içinde Iğdır kültürünü burada yaşatmanız güzel bir şey.Bu paralel de siz dernek yönetimi olarak bana hayırlı olsun ziyaretine gelmiştiniz ve bende siiziyaret edeceğimin sözünü vermiştim. İşte O gün bu gündür ve kahvaltı da sizinle bir araya gelmekten mutluluk duydum’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR / KENT YAŞAM

 

Editör: Haber Merkezi