Başkan ve yürütme kurulunun seçilmesi için toplanan Esenyurt Kent Konseyi, ilk Olağan Genel Kurul Toplantısını Kıraç’ta bulunan Erol Olcak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un da hazır bulunduğu toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Duran Keleş, Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Ender Esiner, ÖDP Esenyurt İlçe Başkanı Yakup Özarslantürk, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

138 delegenin 124’ünün katıldığı ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Divan Başkanlığını Mali Müşavir Ahmet Kaya yaparken, divan üyeleriyse Esenyurt İl Dernekler Birliği Başkanı Bahri Gökmen, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun ve Esenyurt Spor Kulüpleri Birliği üyesi Oktay Yıldız’dan oluştu. Kent Konseyi toplantısına katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Kent Konseyi’ni bağımsız bir yapı olarak bırakmak istediğini, bu yüzden başkanlığını kendisinin yapmayacağını belirtti. Yapılan seçimlerin ardından başkan ve yönetim kurulu belirlendi.

ESENYURT BİRBİRİNİ SEVEN İNSANLARLA DOLACAK

Yeni bir döneme başladıklarını ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ‘’Kent Konseyi sadece bir başlangıç olacak. Biz seçim programımızda söyledik; her mahallede muhtarların başkanlığında mahalle meclislerimizi de kuracağız. Esenyurtluların olabildiğince söz sabihi olduğu, katılımcı bir yapı ortaya koyacağız. Bir çok sorunumuz var. Hepsini iyi tanımlayıp, kaynaklarımızı düzgün kullanmalıyız. Ben yürekten inanıyorum ki Esenyurt 5 yıl sonra İstanbul’un en çok birbirini seven insanlarla dolu bir ilçe olacağına inanıyorum. Burada yaşayanlar hayatın zorlukları içerisinde örselene örselene gelmiş. Adaletin ne olduğunu, hukukun ne olduğunu iyi bilen insanlar. Ben şimdiden yeni seçilecek başkan ve yönetime hayırlı olsun diyorum. Ben Kent Konseyine müdahil olmamam gerektiğine inanıyorum. Bir işi yapıyorsak yüzde yüz doğrudur anlayışı ile hareket edemeyiz. Muhakkak bir eksikliği vardır. Bu Kent Konseyi yönetiminde de Esenyurt’un gerçek sahipleri olacak ve Esenyurt’u hep birlikte mutlu bir umudun şehri haline birlikte getireceğiz’’ dedi. Konuşmanın ardından Kent Konseyi yönergesi okunarak, oylandı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, konseyin kendinden bağımsız, rahat işleyebilmesi adına bir süre oturduktan sonra toplantıdan ayrıldı.

KENT KONSEYİ BAŞKANI BELLİ OLDU

Belediye başkanının ayrılmasından sonra kent konseyi başkanı ve yürütme kurulu oy birliğiyle seçildi. Kent Konseyi başkanlığı için tek aday olan Mali Müşavir Tuncer Dağ oy birliğiyle Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. Yine tek listenin oylamaya sunulduğu yürütme kurulu’da iki kişinin ret oyuna karşın oy çokluğuyla belirlendi.

KİMSENİN KONTROLÜNDE OLMAYAN BİR KENT KONSEYİ OLACAĞIZ

Seçimin ardından konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, yeni yürütme kurulunuda sahneye davet ederek, tarafsız olması açısından konseye siyasi partilerden bir yönetici almadıklarını söyleyerek, ekledi: ‘’ Burada bulunan tüm arkadaşlarımız kendi alanlarında deneyimlidir ve Esenyurt’a çok şey katacaklarına inanıyorum. Yasaya göre yılda iki kez toplanması gereken genel kurulu, ikiden fazla toplayacağız. Esenyurt’un sorunlarını iyi biliyoruz, bunları çözmek için çok çalışacağız. 20 civarında çalışma komisyonu kuracağız. Bunlar arasında Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi ve işçi kardeşlerimizi temsilen Emek Meclisi’de yer alacak. Esenyurt’ta bulunan her mahallemiz için Mahalle Muhtarı, Cami İmamı, Cem Evi Dedesi ve Okul Müdürleri de dahil olmak üzere bir çok kişiden oluşacak mahalle meclislerini oluşturacağız. Her şeyden önce belediyenin çatısı altında bir kent konseyi olmayacak burası. Belediyeden Kent Konseyi için bir yer talep edeceğiz. Hiç kimsenin hiç bir siyasi yapının kontrolünde olmayan bir Kent Konseyi olacağız’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

 

Editör: Haber Merkezi