Esenyurt Belediyesi Eylül ayı meclisinin ikinci toplantısı, Esenyurt Belediyesi meclis salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt korona virüs tedavisi gördüğü için toplantıya katılamadı. Başkanvekili Hamit Öncü’nün başkanlık yaptığı mecliste komisyonlara gönderilen raporlar oylandı.

3 AYLIK ECRİMİSİL VE KİRA BEDELLERİ ALINMAYACAK

Mecliste alınan en önemli ve sevindiri karar ise pandemi nedeniyle belediyeye ait iş yerlerinden kira ve ecrimisil ücretlerinin alınmayacak olması oldu. 3 ayı kapsayacak olan bu karar ile birlikte ayrıca bu iş yerlerinden ilan ve çevre temizlik vergisi de alınmayacağı duyuruldu.

YAŞAM VADİSİ MÜJDESİ

BOTAŞ İşletme Müdürlüğü’ne ait alanda peyzaj ve çevre düzenlemesi ile istihdamı geliştirecek sosyal, kültürel, spor ve benzeri faaliyet alanlarının kurulması için Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne yetki verilmesi de mecliste görüşüldü. Yapılan oylama sonucu oy birliğiyle yetki verilmesi kararı alındı.

OKULLARI BELEDİYE ONARACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’na ait okullardaki her türlü yapım,bakım, onarım ve diğer işleri de Esenyurt Belediyesi’nin yapmasına karar verildi.

MUHTARLARA FATURA DESTEĞİ

Toplantıda 43 mahalle muhtarlığının elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturalarının Esenyurt Belediyesi tarafından ödenmesi de kararlaştırıldı.

HAVAİ FİŞEK YASAKLANDI

Esenyurt Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Hayvan Hakları Komisyonu Sorumlusu Yusuf Ulu, Esenyurt Belediye Meclisi’ne Havai Fişek kullanımının yasaklanmasına ilişkin önerge sunmuştu. Önerge CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP gruplarının ‘Evet’ oylarıyla kabul edildi. Bu karar gereği artık Esenyurt’ta Havai Fişek kullanılamayacak.

DAĞ: KARARA DESTEK VEREN TÜM PARTİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kararın ardından kısa bir açıklama yapan Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, hem insan sağlığı hem de kuşlar açısından ciddi bir tehlike oluşturan havai fişeklerin yasaklanması yönündeki önergeye destek veren CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP gruplarına teşekkür etti.

Tolga ÖZDEMİR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi