Beyoğlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında CHP’li meclis üyeleri Beyoğlu esnaflarının yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve muhtarların özlük haklarını içeren iki ayrı önergeyi meclis gündemine taşıdı. Oy birliğiyle Beyoğlu Belediyesi Başkanlık makamına havale edilen önergelerin ilkinde esnafa ödenen vergilerle ilgili kolaylık sağlanması talep edilirken,diğerinde de muhtarlara ayni yardım yapılıp yapılmadığı soruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ocak ayında TBMM’ye sunduğu, yönetimlerin çekirdeği olan ve en demokratik şekilde seçilen muhtarların yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntılarının çözülmesi ve halka daha çok hizmet götürmeleri ile ilgili önergenin bir benzeri Beyoğlu Belediye Şubat ayı meclis oturumunda CHP Grubu tarafından gündeme geldi. 2015 yılının Kasım ayı meclis toplantısında muhtarlıklara aynı yardım yapılması yönünde Beyoğlu meclisi tarafından alınan kararın ne kadar uygulandığını soran CHP’li meclis üyeleri, önergede ayrıca ayda bir muhtarlar toplantısı yapılmasını da talep etti.

ESNAFA KOLAYLIK SAĞLANMALI
CHP’li meclis üyeleri ayrıca Beyoğlu bölgesi ve özellikle İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör olayları ve ekonomik kriz nedeniyle bir çok sorunla boğuşmak zorunda kalan esnafa belediyenin bir takım kolaylıklar sağlaması ile ilgili önergeyi de meclise sundular. Oy birliği ile başkanlık makamına havale edilen önergede masa sandalye yasağı başta olmak üzere beş maddelik eylem planının hayata geçirilmesi istendi. 2017 yılı için bölge esnafının belediyenin aldığı çeşitli vergilerden muaf tutulması da istenen önergede ayrıca Şubat ayında bölge esnafıyla büyük bir toplantı yapılması, esnafın sorunlarına çözüm üretecek bir komisyonun belediye meclis üyelerince oluşturulması da talep edildi. Fidan Uğur-Kent Yaşam
 
 

Editör: Haber Merkezi