Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) trafik akışının kontrolü ve ulaşım iyileştirilmesinin yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, standartlar dahilinde bir yapıya kavuşturulması için, trafikte kural ihlali yapan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen bir denetleme sistemidir. Küçükçekmece Kemalpaşa Mahallesi Halkalı Caddesi’ndeki esnaflar park yasağı olan noktalarda park ihlali yapan ve trafiği sıkıntıya sokan araçları tespit etmek amacıyla kullanılan sistemin kendilerini perişan ettiğini iddia etti.

YASAK OLMAYAN BÖLGEDE CEZA KERSİLİYOR

Esnaflar, 75 metre yarıçapında alanda ihlal tespiti yapması gereken kameranın görüş açısını aldığı yere kadar bir alanda ceza kesildiğini, bölgede sadece bir yerde park yasağı tabelası olduğunu belirterek sistemi “tuzak” olarak nitelendirdiler.

DEMİRCİ: BURADA TABELA YOK

Cadde esnaflarından Engin Demirci, yıllardır cadde üzerine araba çektiklerini fakat son 6 ayda bölgede sıkıntı yaşamaya başladıklarını ifade ederek bu süreçte her biri 144 TL olan 10 adet park ihlal cezası aldığını söyledi. Yaşadıkları ana sıkıntının cadde üzerinde bir park yasağı tabelası olmaması olduğunu söyleyen Demirci, “Burada resmi olarak bir tabela yok. Tabela olsa zaten aracımızı buraya çekmeyiz.” dedi.

“2 GÜNDE BİR CEZA KESİLİYOR”

Son 6 ayda üst üste cezalar aldığını belirten Demirci, “Son 6 aydır yana abartmıyorum 2 günde bir ceza kesildiğini biliyorum. Tam 10 tane cezam var. 8 cezamın borcunu ödedim, son iki tanesine dayanamadım artık itiraz ettim. Buraya senelerdir araba çekiyorduk ama nedense son 6 aydır durum bu şekilde. Demirci, caddedeki tüm esnaf arkadaşlar da aynı durumdan müzdarip ve onlarda yedikleri cezadan yana şikayetciler” dedi. İSA KARAARSLAN - SÜLEYMAN ÇAY - ENGİN ZAFER / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi