Bilindiği üzere Şirinevler’de Kazım Karabekir Caddesi üzerine kurulan halk pazarının kaldırılması gündeme gelmiş, daha sonra buna karşı çıkan pazarcılar sokağı kapatarak halka seslenmişti. Vatandaşlara, ‘’Sizi marketlere mahkum etmeye çalışıyorlar’’ diyen pazarcılar aynı zamanda bir imza kampanyası başlatmıştı. Yaşanılan bu gelişmeler sonucunda Bahçelievler Belediyesi bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İPTAL DURUMU YOK

Bahçelievler Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi; Yeşilyurt Sokak ve Çiğdem 1 Sokakta Pazar günleri kurulan semt pazarının tamamen iptal edilmesinin söz konusu olmadığını belirten Bahçelievler Belediyesi, pazarcılara hak mahrumiyeti oluşturacak bir durumun olmadığını açıkladı.

TAŞINIYOR

Söz konusu semt pazarının Belediye Meclisinin aldığı karar ile Şirinevler Mahallesi Acıbadem, Bilge, Çağlayan, Beyza Güller ve Narlı sokağa taşınmasının uygun görüldüğünü açıklayan Bahçelievler Belediyesi,  pazarcılar odası yetkilileri ile sürekli görüşme halinde olduklarını bildirdi. Ayrıca yeni pazar yerinde alışveriş yapacak vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti belediye tarafından sunulacak.

ACİL DURUMLARA ENGELDİ

Pazarın başka bir mahalleye taşınması ise belediye tarafından şöyle açıklandı:

‘’İstanbul’umuzun tarihi ve kültürel dokusu gereği yıllardır süregelen ve neredeyse geleneklerimiz arasına giren semt pazarlarımız, nüfus yoğunluğunun artması ile birlikte, kuruldukları cadde ve sokaklarda hem araç hem de yaya trafiğini olumsuz etkilemektedir. Pazarın kurulduğu mahalle ile birlikte bu cadde ve sokakta yaşayan vatandaşlarımız durumdan oldukça rahatsız olmakta, özellikle engelli, yaşlı ve hasta komşularımız, mağduriyet yaşayanların başında gelmektedir. Sokak aralarında kurulan pazarlar, olası bir acil sağlık vakası durumunda ambulansın sokağa ulaşmasına engel olduğu gibi, olası bir deprem veya yangın durumunda acil müdahale ekiplerinin ve itfaiye araçlarının ve ekiplerinin müdahalesini neredeyse imkânsız kılmaktadır. Pazar kurulan sokaklardaki yapı stoku potansiyel risk oluşturmakta ve yukarıda sıraladığımız olası durumlarda hiç de istemeyeceğimiz sonuçlara neden olacaktır’’

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi