Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer ve Gençlik Spor Müdürü Mehmet Irmak'ın katılımıyla Güzeltepe Gençlik Merkezi binasında düzenlenen toplantıda kadınlara yönelik 'Aktif Yaşam Merkezi' binasının işlevsellği konusunda bilgilendirme yapıldı. Öte yandan 'İlk Adım Kadın Kooperatifi' ile yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişi gerçekleştirildi.

"BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN BİR FONKSİYON HALİNE GELECEK "

Toplantıya katılan vatandaşların isteklerini dinleyen Başkan Yardımcısı Ahmet Turhan Koçer, toplantıyı ayarlayan Güzeltepe Mahalle Muhtarı Haydar Penes'e teşekkür ederek, Güzeltepe'de kadınlara yönelik yapılacak 'Aktif Yaşam Merkezi', halihazırda hizmet veren 'Güzeltepe Gençlik Merkezi'nde yapılan çalışmaların birbirini tamamlayacak nitelikte olacağını belirtti.

Yapımı tamamlanmak üzere olan  'Aktif Yaşam Merkezi'nin işlevselliğini hakkında beraber tartışarak karar verilmesi gerektiğini belirten Başkan Yardımcısı Koçer, konuşmasına şöyle devam etti:Kurs açarız, eğitim açarız, eğitimci buluruz, aktivite ve gezi organize ederiz, meslek edindirme kursunu mutlaka açarız ve ayrıca iş bulma konusunda bu merkezimizde vatandaşlarımıza yardımcı olabiliriz ve projeleri destekleriz. Öncelikle Güzeltepe'de Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi aynı yerde bulunuyor. Sonrasında ise kadınlar için fitness salonu da bu binaya entegre edilecek.

“GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

Toplantıya katılan 'İlk Adım Kadın Kooperatifi' Başkanı Gültan Bingöl, ilgili bakanlıklarla yaptığı çalıştaylarda belediyelerle işbirliği yapmayı talep ettiklerini belirterek şöyle konuştu: Kadın Kooperatiflerine desteği yerel yönetimler versin. Kooperatiflerin denetleyicisi, muhatabı belediyeler olsun talebinde bulunduk. Biz böyle daha rahat oluruz. Sonuçta belediye bizi tanıyor, biz belediyeyi tanıyoruz. Daha iyi denetleme olur ve yeni fikirler ortaya çıkabilir. İnşallah güzel şeyler olacak.

"BİR İMKAN, BİR KAPI"

Toplantıda konuşmasına devam eden Başkan Yardımcısı Koçer, "İlk Adım Kadın Kooperatifi" ile yapılacak çalışmalar konusunda görüşlerini belirtti. Sadece kooperatifle iş yapmanın bazı kadınlarımızın örgütlü bir yapının dışında kalmış gibi hissedebileceği, bu konuda dengeli olunması gerektiğini belirten Başkan Yardımcısı Koçer,"Kooperatif, kadınlarımız için gelir elde etme, organize etme ve ilişki ağına ulaşma şansı veriyor. Kooperatifimizin olması böyle bir muhatabımızın olması bizi mutlu etti.  Kooperatifimiz bize fırsat alanı açmış oldu. Bize cesaret verdi” diye konuştu.

FİDAN UĞUR- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi