Sosyal medyada günlerdir dolaştırılan DSP aracında, AKP broşürlerinin taşındığına dair video hakkında konuşan Fatinoğlu, “DSP’ye geçmem için benim de para aldığım söyleniyor. Ali Fatinoğlu iş ve siyaset hayatında rüştünü ispat etmiş biridir. Para değil, sadece dilekçe verdim” dedi.

Videodaki aracın üstündeki logonun 2014 yılına ait olduğunu, 2019 logolarının ise farklı olduğunu ve aracın plakasının çekilmediğini de söyleyen Fatinoğlu, “Aracı tespit ettik. Aracın İYİ Parti aracı olduğunu, yapanların da CHP’li olduğunu tespit ettik” diyerek devam etti.

AKP İLE KİMİN İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞI ORTADA

Ak Parti’nin ilçelere koyduğu adaylara bakınca, kimin kiminle iş birliği yaptığının açık ve net belli olduğunu iddia eden Ali Fatinoğlu, “Atatürkçü 60 tane bölge var. Buralarda AKP’nin çıkması gibi bir durum yok. Koyduğu adaylar da zaten belli. Örneğin Bakırköy’e son dakikaya kadar Ali Talip Özdemir deniliyordu. Ne oldu da Hadımköy İş Adamları Dernek Üyesi Mehmet Umur yapıldı? İş yeri de, evi de Bağcılar’da. Bakırköy’de küçük bir fırını var. Peki neden Bakırköy’e aday yapıldı” diye sordu.

AKP’NİN SAĞINDA MHP, SOLUNDA CHP DEĞNEĞİ VAR

Tabloya bakınca, DSP’nin AKP ile iş birliği yapmış olmasının söz konusu dahi olamayacağını belirterek konuşmasını sürdüren Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Fatinoğlu, “AKP sağ tarafına MHP, sol tarafına da CHP değneğini almış, anlaşmış ve ülkeyi bölüşmüşlerdir. İşte gerçek tam da budur” diyerek devam etti.

EKMELEDDİN, BEKAROĞLU VE KUŞOĞLU’NU ÖRNEK GÖSTERDİ

CHP’nin Ekmeleddin İhsanoğu ve Mehmet Bekaroğlu örneklemeleri ile seçmene ‘tıpış tıpış oy vereceksiniz’ dediğini de hatırlatan Fatinoğlu, Bülent Kuşoğlu’nun da CHP’nin kasasına bakan kişi olduğunu, resmi yardımcısı Metin Işık’ın da Erbakan’ın partisinden milletvekili olanlar listesinde yer aldığını söyledi. “Üzerime fazla gitmesinler, para konularını da açıklarım” diyerek tepkisini dile getirdi.

Ak Parti ile iş birliği yapıp, CHP’nin oyunu düşürmek gibi bir çabası olduğu iddia edilen DSP’nin, tüm çalışmasını Bakırköy ve Bülent Kerimoğlu için mi yaptığını da soran Fatinoğlu, “Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır?” diye sordu.

DSP’DE, FATİNOĞLU’DA SATILIK DEĞİLDİR

Sahada çalışan 2000 Fatinoğlu gönüllüsü olduğunu, geçen dönemde son dakikaya kadar kendisinin CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı olduğunu, aday yapılmayışını da Mustafa Sarıgül’e mal ettiğini ve düşmanlığının olmadığını ama o günden sonra da kendisiyle görüşmediğini belirtti. “DSP’nin parası pulu yoktur. Tüm adayları da kendi bölgesinde aslanlar gibi tek başına çalışıyor. Ali Fatinoğlu’da, DSP’de satılık değildir” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın da kendisinden beş kuruş talep etmediğini, bu partide olmaktan da onur duyduğunu söyleyen Ali Fatinoğlu, İYİ Parti’nin de kendisine hiçbir zaman sosyal demokrat bir parti demediğini, yöneticilerine sosyal demokrat olduklarını söyleyenin dayak yiyeceğini iddia ederek, CHP Bakırköy 3. sıra meclis üyesi adayı Recai Delibaş hakkında da bilinmeyenleri anlattı.

CHP BAKIRKÖY 3. SIRA MECLİS ÜYESİ ADAYI KİMDİR?

Recai Delibaş’ın İstanbul Ülkü Ocakları kurucu başkanı olduğunu ve Anap’ın Büyükşehir Meclis Gurup Başkanlığını yaptığını, 20 yıl boyunca Tayyip Erdoğan ve Ali Müfit Gürtuna’nın sağ kolu olarak çalıştığını belirten Fatinoğlu, “Recai Delibaş, İstanbul’un bütün imar yolsuzluğunu yapan gurubun başıdır. Demek ki Tayyip Erdoğan ve Ali Müfit Gürtuna İstanbul’u çok iyi yönetmiş ki, CHP’ye müracaatı olmadığı halde meclis üyesi yapılmıştır” dedi.

Recai Delibaş’ın Yeşilköy Spor Kulübü’nde yöneticilerinden olan Muharrem Alpaslan’ın yanında “Ben hayatımda sola da, CHP’ye de oy vermedim vermemde” dediğini ifade eden Fatinoğlu, “Benim gibi fanatik bir CHP’li ayrıldı ama AK Parti’den Recai Delibaş CHP’ye geldi” diyerek durumun gerçekten trajikomik olduğunu söyledi.

AKP GELMESİN DİYE CHP’YE OY VERENLER, ASLINDA AKP’YE OY VERİYOR

Ak Parti gelmesin diye CHP’ye oy veren kitlenin, aslında AKP’ye oy verdiğini de iddia eden Ali Fatinoğlu, “CHP listesine bakın bakalım kaç tane örgüt üyesi var” dedi.

KILIÇDAROĞLU MUKTEDİR DEĞİL, ORGANİZEDİR

“Ali Fatinoğlu’nun yaptığı, Bakırköy’de bir halk hareketinin öncülüğüdür” diyerek devam eden Fatinoğlu, “AKP Parti diye bir proje, sağına MHP, soluna CHP koltuk değneğini alarak yola koyuldu. Ülkeyi hep birlikte kandırıp yürüyorlar. CHP’ye 60 belediye veriyorlar, onlar oradan ekmeğini yiyor. MHP’ye de valilerden, kaymakamlıklardan iş kontenjanı var. Onlar da oradan yürüyor” diyerek zehir zemberek açıklamalarına devam etti.

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un bizzat kendisine, “Biz bütün belediye başkanlarının hırsızlığını yolsuzluğunu biliyoruz” demesine rağmen, hepsinin yeniden aday yapıldığını söyleyen Ali Fatinoğlu, “Hepsinin arkasına da Kemal Kılıçdaroğlu durdu, benim kırmızı çizgimdir dedi. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nu hep yetersiz bir lider olarak görür, muktedir olarak nitelendirirdim. Net olarak yaşadıklarımdan yola çıkarak diyorum ki, ‘Muktedir değil, tamamen organizeymiş’”

TÜRKİYE’DE SOL, BAKIRKÖY’DEN ŞEKİLLENEBİLİR

Yapılan anketlerde birinci çıktığını, parasının pulunun da olduğunu, babasının Türk solunun lideri, Türk Dil Kurumu’nun kurucusu, Atatürk’ün yanındaki adam olduğunu, dedesinin Türkiye’nin önemli isimlerinden birisi olduğunu ve kendisinin de üretici olarak dünyanın kabul ettiği bir isim olduğunu söyleyen Fatinoğlu, “Bakırköy’de ki halk, partileri bir kenara atar, tıpış tıpış gidip oy vermezse, bu seçimleri haysiyet ve namus meselesi görüp, Bakırköy’ün kendi evladı aday olarak çıktı derse, 1 Nisan’dan sonra Türkiye’de yeni sol buradan şekillenir” dedi.

Bakırköy dışında siyasi bir hedefinin olmadığını söyleyerek konuşmasını bitiren DSP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ali Fatinoğlu, “Tek hedefim 4 yıl sonra Önder Aksakal’ı Tayyip Erdoğan’ın karşına aday olarak çıkarmak” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi