Fox TV’de uzun yıllardır Ana Haberleri sunan Fatih Portakal sosyal medya hesabından sunuculuğu bıraktığını açıklamıştı. Bunun ardından Fox Ana Haber’in kim tarafından sunulacağı merak konusu olurken, aynı zamanda Türkiye’nin en çok izlenen haber programının bu ünvanı koruyup, koruyamayacağı da kafalarda soru işaretleri oluşturmuştu.  Fatih Portakal’dan bayrağı devralan Selçuk Tepeli’nin sunuculuğunu yaptığı  Fox Ana Haber birinci sıradaki yerini korudu. Primetime saatinde 4.19'luk ortalamayla birinci sırada yer alan Fox Ana Haber, en yakın rakibine ise fark attı.

"NE KADAR DÜDÜKLENDİĞİNİ ANLAMIYORSUN"

Ayrıca programda Türkiye'ye kazandırılan köprülerle alakalı bir haberi anons etmeden önce konuya ilişkin yorumlar yapan Tepeli’nin sözleri de sosyal medya da çok konuşulanlar arasına girdi. Tepeli’nin konuşması şöyleydi:

 "Üstünden geçsek de geçmesek de para ödediğimiz, geçerken de ne kadar ödediğimizi kestiremediğimiz çünkü bunun önüne arkasına bir takım otoyollar konuluyor. Geçen varsa bilir yani orada ne kadar düdüklendiğini gerçekten anlamıyorsun. Dolayısıyla öyle rahatsız edici bir şey ki.." ifadelerini kullandı.

‘’BİZ HALKIN VİCDANINI TEMSİL EDİYORUZ’’

Geçtiğimiz günlerde PolemikHaber’e konuşan Fox Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ise konuyla ilgili olarak, ‘’Biz, halkın damıtılmış vicdanını, özgür medyayı, özgür haberciliği temsil ediyoruz ve -şimdi kalmadı ama- kuvvetler ayrılığında dördüncü kuvvet medyayı temsil ediyoruz. Bu ağır sorumluluğu sonuna kadar da taşıyacağız. Böylece kafamızı yastığımıza koyup vicdani bir muhasebe yaptığımızda, bizde rahatça uykuya dalabilme iklimi yaratıyor. Bu iklimi, sorumluluğumuzla beslediğimiz sürece bu ‘ülkenin nefes alma alanı’ olmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullanmıştı.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi