EKİM 2018’DE BAKIRKÖY SPOR’A DESTEK İÇİN VERİLMİŞTİ

2018 senesi Ekim ayı meclis toplantısının birinci birleşiminde Bakırköy Belediyesi’ne ait Ataköy 7-8-9-10. Kısım Mahallesinde bulunan 5 adet tenis kortunun Bakırköy Spor Kulübü’ne bedelsiz olarak 3 (üç) yıl süreli kullanım hakkının verilmiş ve spor kulübü tarafından üçüncü şahıslara alt kullanım hakkı verilmesi durumunda da Başkanlık Makamından onay alınması” hakkındaki başkanlık teklifi ‘Oy Birliği’ ile kabul edilmişti.

OY BİRLİĞİ İLE İPTAL EDİLDİ

Aradan geçen 11 ayın sonunda geçmiş dönem belediye meclisinin oy birliği ile Bakırköy Spor Kulübü’ne verdiği tenis kortları, yine başkanlık teklifi ile meclise gelerek yeni dönemde AK Parti, CHP ve MHP’nin oyu ile iptal edildi.

NE OLMUŞTU?

22 yıl profesyonel liglerde mücadele eden Bakırköy Spor Kulübü, yine Bakırköy Belediyesi encümen kararı ile yıkılan Spor Vakfı’nın ardından çok daha zor günler geçirmiş, uzun bir süre de yersiz kalmıştı. Kulübün Bakırköy Belediyesi’ne olan 1 trilyon 600 bin TL borcundan dolayı resmi bağış alamaması, hareket etme şansını zorluyordu.

KERİMOĞLU, BORCU SİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

2018 Ekim ayında yapılan Bakırköy Spor Kulübü Dayanışma Gecesi’ne katılan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, sporun birleştirici gücüne yürekten inandığını belirterek kulübün geçmişte yaşadığı anlı şanlı günlerine yeniden döneceğine inandığını söylemişti.  

Bir belediyenin kendi spor kulübü ile arasında borç olmasının ayıplanacak bir olay olduğunu belirten Kerimoğlu, belediye meclis üyesi arkadaşlarının ve siyasi partilerin de desteği ile hukukun içerisinde, kulübün borcunu çözümleyeceğini ve var olan tüm borcunu sileceğini söylemişti.

TADİLAT GEREKÇESİ İLE YERLERİNDEN DE OLDULAR

Yıkılan Bakırköy Spor Vakfı’nın ardından devam eden mahkeme süreciyle birlikte uzun bir süre yersiz kalan Bakırköy Spor Kulübü’ne, vakıf alanına açılan Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi’nde Başkan Kerimoğlu 2 odalı bir alan vermişti.

Geçtiğimiz günlerde tadilat gerekçesiyle Bakırköy Spor Kulübü kullanımındaki oda boşaltılmış, tadilatın ne zaman biteceği konusunda da herhangi bir bilgi verilmemişti.

Bir döneme damgasını vurarak 1. Lig’de mücadele eden ve şimdilerde yeniden eski başarılı günlerine dönmeyi hedefleyen Bakırköy Spor Kulübü, üst üste yaşadıkları olayların şokunu yaşarken, kendilerine hiçbir gerekçe gösterilmeden sessiz sedasız bir şekilde meclisten geçen karara tepki gösterdi.

Bakırköy Belediyesi’nin, ilçe amatör spor kulüplerine gönderdiği A takımı dışındaki guruplara ulaşım için araç vermeme tebliği de, ilçe amatör spor kulüpleri arasında tepkiye neden oldu.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi