Bakırköy İş Adamları Derneği (BİAD)’nin geleneksel Cuma Dostluk Yemeği’ne katılan İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, değişik kesimleri bir araya getirerek ilçenin sorunlarını ve çözümlerini konuşup tartıştıkları bir ortam sağladığı için dernek Başkanı Salim Yılmaz’a teşekkür etti.

Çok sayıda Bakırköylü sanayici ve iş adamının katıldığı toplantıda amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak, ilçeye katkı sunmak amacı ile yapılacaklar konusunda fikir birliği sağlamak olduğunu söyleyen Yılmaz, katılımcılara teşekkür ettikten sonra yeni üyeleri tanıttı.



Cuma Dostluk yemeğine katılan eski müftü Mehmet Tuğla, üç aylarla ilgili bazı bilgiler aktardı.Kutsal sayılan ayların Kur’an’da yeri olmadığını belirten Tuğla, “Bu zaman diliminde savaşlar verildiği ve anmalar gelenek haline getirildiği için bu aylar İslam aleminde kutsal sayılmıştır. Oruç tutmak, namaz kılmak gibi emirler  Allah’ın koyduğu kurallardır.Ama Recep, Şaban, Ramazan aylarına atfedilen kutsiyet tamamen geleneklere bağlıdır” dedi.

Dostluk Yemeğine katılan Bakırköylü Doktor M. Akif Bekdemir, genç bir tıbbiyeli iken tanıdığı dostlarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bir kent sahip olunduğu sürece sizindir” ifadesini kullandı.

Bakırköy İncirli Caddesi’nin bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Bekdemir, İlçe Kaymakamı Adem Öztürk’e STK’lara gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ederek,

“Bakırköy bilimin, sanatın, eğitimin ve sosyalliğin anakentidir. Düşünüyorum öyleyse varım, varsam konuşacağım. Lütfen ilçemizin eksiklerini tamamlayalım” dedi.

Cuma Dostluk Yemeği’nde Demokrat Parti İlçe Başkanı Necmettin Dönmez, İlçe Spor Müdürü Metin Albayrak, Halk Eğitim Müdürü Yener Yıldırım ve bazı muhtarlar da hazır bulundu.
 
Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi