BU ÇALIŞMA BÜYÜK BİR İHTİYACIN KARŞILIĞI!
 
Tüm bu iktidar süreçlerinde Cumhuriyet Halk Partililerin, gecesini gündüzüne katarak, hiçbir çıkar gözetmeksizin ortaya koyduğu emek ve özveriyi inkar etmediklerini, ‘Emek en yüce değerdir’ ilkesinden hareketle, memleketin ve yarınların sahibi çocukların geleceği adına çalışmalar yaparak mücadele eden herkesin emeğine saygı duyduklarını ve gönül borçları olduğunu ifade eden ‘Başka Bir Bakırköy Mümkün’ aktivistleri, Bakırköydeki sorunlardan yola çıkarak böyle bir oluşuma ihtiyaç duyduklarını söylediler.
 
BAŞKA BİR BAKIRKÖY MÜMKÜN!
Yaklaşan CHP ilçe seçimlerinin ilk ayağı olan delege seçimlerinden başlayarak ortaya koydukları “Başka Bir Bakırköy Mümkün” hareketini, genel merkeze kadar taşımayı hedefleyen Bakırköylü gurubun başlatmış olduğu ‘Mümkün’ hareketine, Bağcılar, Bahçelievler ve Zeytinburnu başta olmak üzere, diğer ilçelerde değişimi isteyen CHP mensubu üyeler de örgütlenerek destek vermeye başladı.
“Hiç bir şaibeli adayın ardında durulmayacak. Ne olursa olsun yanlış yapan yöneticiler eleştirilecek, hesap sorulacak, insani ve sol değerlerden ödün vermeden emek, özgürlük ve barış rüzgarları mutlak bu ilçede estirilecek” diyen ‘Başka Bir Bakırköy Mümkün’ aktivistleri, gençlerin ve kadınların en üst düzeyde yerini almaları gerektiğini söyleyerek, “Biz birliği, iktidarı ve güzel günleri düşlüyoruz” dediler. Bu düşüncelerle yola çıkan CHP’li gurup, Cumhuriyet Halk Partisi’nin sol değerlerini öne çıkararak çalışmalar yapmak istediklerini, taleplerini ve şikayetçi oldukları konuları, çözüm önerileriyle birlikte masaya yatırarak İstanbul Milletvekilleri ile görüşmeye başladı.
 
BAKIRKÖY DEĞERLERİNİ KAYBETTİ!
Geçtiğimiz haftalarda Milletvekili Dursun Çiçek’le bir toplantı düzenleyen gurup, bu hafta da Milletvekili Ali Şeker ile düzenledikleri toplantıda bir araya gelerek, “Bakırköy’de kan kaybediyoruz; yeni, sol ve devrimci bir atılıma, rüzgara ihtiyaç var” dedi.
Farklı ilçelerden de katılımın olduğu ve çoğunluğunu CHP’lilerin oluşturduğu gurup, öncelikle Bakırköy genelinden ve yerel yönetimden kaynaklı şikayetlerini dile getirdi.
Toplantıda 'Başka Bir Bakırköy Mümkün’ gurubu adına söz alarak oluşumlarının amacını anlatan Nail Arın, “Bizler kendi öz eleştirimizi yapmaya hazırız. Bakırköy’de ceketi koysam CHP alır mantığı var ama biz atama ile gelen başkanlar yüzünden biz değerlerimizi kaybettik” dedi.
 
Bakırköylülerin değerleri ile uyum sağlayan ve doğru söyleyen bir insana karşı çıkmadıklarını, fakat Başkan Bülent Kerimoğlu’nun ilçe halkına gerekli ilgi ve alakayı göstermediğini, bu şekilde devam ederse gelecek dönemde iktidarlıklarının bile tehlikeye girdiği endişesini yaşadığını söyleyen Arın, “Bizim Münir Özkulumuz, Cem Karacamız, Tarık Akanımız, Hrant Dinkimiz var. Tiyatro ve sinema geçmişimiz, folklor geçmişimiz var. Bakırköy'ü Bakırköy yapan tarihi ve kültürel bir geçmişi, belleği var. Bakırköy'ü gericileşen ülkemizde alternatif bir yaşam merkezi olduğu için tercih eden insanlar var. Bakırköy'ü yeşiliyle, tarihi dokusuyla seven ve bu yüzden buralı olan insanlar var. Ama bugünlerde Bakırköy'ün geçirdiği dönüşüm süreci, Bakırköy'ü Bakırköy yapan tüm unsurları yok ediyor." dedi. 
 
BAKIRKÖYÜMÜZÜ RANTA KURBAN ETMEYECEĞİZ!
Kerimoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana işçi, emek, kent, çevre düşmanı fiili uygulamalarının son noktasında, 2016 Haziran ayında sokağa çıkarak Kerimoğlu'nun ‘İstifasını istediklerini' ve CHP’li hiç bir üst düzey yöneticinin şikayetlerin ne olduğunu sormaya bile gelmediğini anlatan “Mümkün” gurubu, “Bizim kimseden korkumuz yok. Bakırköyümüzü ranta kurban etmeyeceğiz. Kaybedeceğimiz birşey yok, çıkar guruplarıyla dirsek teması olanların korkusu olur. Biz yalnızca kendimize, özgücümüze, değerlerimizin haklılığına güveniyoruz ” dedi.
 
Toplantıda konuşan Ataköy sahil mücadelesinin önemli figürlerinden biri olan Bakırköylü Mimar Deniz Şevki Kayabay, sahillerdeki yapılaşmalarla ilgili Ataköylülerin mücadelesini anlatarak, “Belediyemiz bize yardımcı olmadığı gibi mahkeme kararı ile iptal edilen Sea Pearl’e hiç bir eylemde bulunmadıkları gibi kaçağın kaçağına ruhsat vermişler. Dolgu alanı için Dati karşıtı eylem yaptık ama dönemin İl Başkanı Murat Katrayalçın’ı da yanıltarak vermediğini söylediği ruhsatı verdiğini öğrendik” diyerek şikayetlerini dile getirdi.
 
CHP BAKIRKÖY’DE KAN KAYBEDİYOR!
 Toplantıya katılanların sırasıyla söz alarak şikayetlerini dile getirdiği görüşmede söz alan CHP üyesi Ahmet Selçuk Sevsar, “Bakırköy yağmalandı. Biz Bakırköyde kan kaybediyoruz. Bu oluşum 'artık dur' demektir. Bir belediye başkanının ilçe başkanını çağırıp, önünü iliklediği bir Bakırköy’de olduklarını söyleyerek konuşmasını sürdüren Sevsar,  “Ortada bir CHP var ve daha fazla kan kaybetmesin istemiyoruz” dedi.
 
“Kimsenin adamı değiliz, kimsenin yanında da değiliz, biz neysek oyuz” diyen Ahmet Selçuk Sevsar, sokaklara inme zamanlarının gelip geçtiğini, Bakırköy’de yüzde 70 oy alan CHP’nin yapmış olduğu bir etkinlik ve eyleme, 50 kişinin katılmasından duydukları üzüntüyü dile getirdi.
 
BAKIRKÖY SÖMÜRÜ ALANI DEĞİL!
 
Bakırköy’de kaygan bir zemin oluştuğunu, sadece AKP olmasında kim olursa olsun beyni oluştuğunu belirten Sevsar,  “Kısacası AKP gelmez ama başka biri gelebilir. Bu CHP için bir kayıp. MYK, Başkan ve siz vekillerimiz bunu görmelisiniz. Bunun kaygısını bizler yaşıyoruz ve gerekirse bunun için sokağa çıkmaya hazırız. Yaşımız, başımız engel değil, yüreğimiz yeter. Burası sömürü alanı değil” dedi.
Toplantıda söz alan CHP üyesi Haluk Aybastı da, ilçede heyecan olmadığı için gençlerin örgütlenmediğini ve biraraya gelmediğini söyledi.
Gurup adına konuşan üyelerden Ahmet Özkor, İstanbul'da ilk kez bir belediye tarafından üniversite hazırlık destek eğitimi veren Bakırköy Gençlik Eğitim Merkezi BAKGEM’in işlevini kaybettiğini, 5 yıldızlı otel konforunda kurumsal açılışı yapılan huzur evi’nin atıl duruma geldiğini ve hiç bir yapının amacına uygun işletilmediğini aksine mafyalara peşkeş çekilerek Bakırköylülerin yanından geçemediği mekanlar haline dönüştürüldüğünü söyleyerek, “Genel merkezin Bakırköyde bir anket yaparak Başkan Bülent Kerimoğlu’ndan memnuniyeti ölçmesini istiyoruz. Biz sokakların sesini söylüyoruz. Çıkın esnafı gezin. İnsan çevirin. Bakırköy böylesi bir nefreti kazanmayı başaran başkanı hiç görmedi” dedi.
 
''BAKIRKÖY'DE RANT BOYUTU, OLMASI GEREKEN YEREL YÖNETİM BOYUTUNU LAĞVETTİ!''
Bakırköy Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan ve sendika temsilcisi olmasına rağmen türlü iddialarla işten çıkarıldığını ve haklılığının mahkemecede kanıtlandığını söyleyen Atilla Şen, “Samimiyetimizi en alt noktada anlatmaya başladık ki, bizlerin hiç bir mevki makam beklentisi ya da talebi yoktur. Bakırköy’de rant boyutu, olması gereken yerel yönetim boyutunu lağvetme noktasına geldi. Bakırköy’de Kentsel Dönüşümü televizyon ekranlarından 70 milyona anlatan Başkan Kerimoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tüm başvuruları yaptığını söyledi. Bilgi edinme kapsamında bakanlığa yazdığımız yazıya ‘böyle bir başvurunun olmadığı’ yönünde bir cevap geldi. Yıllardır AKP’ye halkı basın yoluyla aldattığı için kızıyoruz ama aynısını sol değerlerimizle yola çıkan kendi belediyemiz yapıyor. Yapılmak istenen Kentsel Dönüşüm projesine, İBB CHP meclis üyeleri de RED verdi. Sokağa inmek istemiyoruz ama lütfen bunları da bir inceleyin. Bu partinin hesap soran mekanizmalarına sorunlarımızı iletin” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!
Son olarak konuşan Orhan Cemail, ahlaklı ve kaliteli insanlarla bir arada olmak istediklerini, ranta bulaşmamış ve bulaşmayacak kişilerle ilçenin geleceği için çalışacaklarını ve ilçenin hakettiği değeri görmesinden başka hiç bir kişisel beklentilerinin de olmadığını söyleyerek, “Artık bıçak kemiğe dayandı. Arkasında kamburu olmayan herkesle beraberiz. Biz gemileri değil, limanı yakarız” dedi.
 
Siyasette rant anlayışı ile mücadele etmek için var olduğunu ve kamu yararına siyaset yaptığını söyleyen Milletvekili Ali Şeker, siyaseti rant egemen anlayışlara bırakmamak gerektiğini ifade ederek, “Anlayış değişikliği için de yanlış kararlarla mücadele edilmesi gerekir. Sol anlayış ötekileştirmez, redetmez. Bu anlayışı eğemen kılabilirsek, bir araya gelip yukarıya taşıyabiliriz” diyerek, Başka Bir Bakırköy Mümkün gurubuna çalışmalarında başarılar diledi.
 
DOĞRU YAPILANMA, DOĞRU ANLAYIŞI GETİRİR!
 
Bakırköylülerin serzenişlerini dinleyen Milletvekili Ali Şeker, CHP’nin haklı bir temeli ve zemini olduğunu söyleyerek, ahlak temelinde öncelikle AKP ile yarışacaklarını, mahalleden ilçeye, ilçeden ile ve sonunda genel merkeze uzanan doğru bir yapılanmanın da, doğru anlayışı getireceğine inandığını söyledi.
“Kadro kurma konusunda başarılı değiliz” diyen Şeker, belediyelerin dere beyliği gibi kendi başına hareket etmemesi gerektiğini ve delegasyon sisteminin merkezi çarpıttığını iddia ederek, “Bizler Seferihisar, Eskişehir ve Ovacık örneklerini çoğaltmalıyız ki İstanbul’da başarılı olalım. Yoksa boncuk siyaseti ile bu iş olmaz. Solda siyaset kamu yararına yapılıyorsa olur. Yoksa sağdan farkı olmaz” dedi.
 
Selvi Sarıtaç /Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi