Son günlerde ülke gündemine yeniden oturan çocuk istismarı konusu Esenler de protesto edildi. Esenler Menderes Mahallesinde yasayan gençlerin gerçekleştirdiği protesto eyleminde çocuk tecavüzüne idam cezası istendi.

Pankart ve dövizlerle çocuk istismarının protesto eden gençler geçtiğimiz günlerde kaçırılarak tecavüz sonrası öldürülen minik Eylül’e bu vahşeti yaşatan katil zanlısı Uğur Koçyiğit’in resmini de astıkları cansız mankeni de meydanda temsili idam ettiler.

Protesto bildirisini gençler adına okuyan İsmail Büyük yaşanan olayların toplumda yarattığı travmaya da dikkat çekerek şunları söyledi; “Sevgili Esenler halkı, geçtiğimiz son 1yıl içinde 400 tane yavrumuz, çocuklarımız kardeşlerimiz kanı bozuk cani hayvanlar tarafından istismara maruz kaldı.  Son 1ay içinde ise bu vahşet dayanılmayacak bile seviye ye geldi. Bunu önlemek siz değerli halkımızın elinde. Biz Esenler halkı olarak, Devlet büyüklerimizden, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan idam yasasını son bir KHK ile çıkarmasını istiyoruz. Değerli halkımız bugün başkasının yavrusuna yapılan istismar, yarın senin benim bizim çocuklarımıza kadar ulaşır. Esenler istismara dur de, Unutmayın bugün başkasına yarın bize.

Gençlerin protesto eylemine iyi parti esenler ilçe yönetimi ve teşkilatı destek verdi. Esenler İYİ Parti Kadın Haklarını Koruma Komisyon Üyesi Hacer Kazan bir açıklama yaparak şunları söyledi; Çocuklara uzanan ellere protesto etmeyi bilelim. Artık çocuklara dokunmayın. Bazı şeylere susulur fakat cinsel istismara özellikle çocuklara ve kadına şiddete asla susmayacağız.

Daha sonra gençler sloganlar atarak eylemi sonlandırdılar.

Elizan Altunufağı / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi