İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Necip Fazlı Kısakürek İmam Hatip Anadolu Lisesinde, Okul bahçesinde beden eğitimi dersine katılarak, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Okul Müdür Yardımcısı tarafından karşılanan, Müdür Gönen, okulda incelemeler yaptı. Daha sonra öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Öğretmenlere akıllı tahtayı iyi kullanmalarını tavsiye eden Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen,“EBA’da yok, yok diyebiliriz. Öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği her türlü, konu anlatımı, test, deney ve ders notları EBA’nın içinde mevcut. Bakanlığımızın okullarımıza kurmuş olduğu internete bağlı akıllı tahtalarla çocuklarımız bu içeriklerin hepsinden fazlasıyla yararlanabilir. Çocuklarımız evlerinde de isterlerse bu içeriklerden en iyi şekilde yararlanabilirler. Velilerimizden isteğimiz çocuklarımızın bilgisayar başında geçirdikleri zamanlarda onları kontrol etmeleri ve bir nimet olan teknolojinin çocuklarımızı esir alan bir illet haline dönüşmesini engellemeleridir. 

Çocuklarımız eğitimi için farklı kaynaklara harcama yapmak yerine, Bakanlığımız tarafından uzman kişilere hazırlatılan EBA’yı kullanmak hem çocuklarımız için daha faydalı olacaktır, hem de velilerimizi maddi külfetten kurtaracaktır” dedi. 

Daha sonra Iğdır İmam Hatip Ortaokulu giden  Müdür Gönen, okulu gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. Öğretmenlere çocukları kitap okumaları yönünde teşvik etmelerini isteyen Müdür Gönen,“ Artık çocuklarımızı yarış atı gibi bir sınavdan diğerine koşturmayacağız. Çocuklarımızın çocukluklarını yaşamalarını, gezmelerini, arkadaşlarıyla oyunlar oynamalarını, sosyal kültürel ve sportif etkinliklere katılmalarını istiyoruz. İnşallah yeni sistemle bunu sağlamış olacağız” dedi. 

Editör: Haber Merkezi