Esenler Belediyesi'nin Nizamülmülk Kültür Sanat Sezonuna özel olarak hazırladığı "Vuslat Yolculuğu" programıyla, Esenlerliler Mevlana diyarını ziyaret etmeye devam ediyor. Program kapsamında Esenler Görme Engelliler Derneği üyeleri iki gün boyunca Konya'nın tarihi ve kültürel mekânlarını gezerek, Konya'nın yerel lezzetlerini tatma fırsatı yakaladılar.  

Ücretsiz gerçekleşen gezide; Mevlana Camii, Mevlana Türbesi, İstiklal Harbi Şehitliği, Şems-i Tebriz’i Türbesi, Meram Bağları, Tavus Baba Türbesi, Tarihi Sille Köyü ve Akyokuş Seyir Tepesi ziyaret edildi. Uzman rehberler eşliğinde Konya’yı karış karış gezen ziyaretçiler, gezi süresince Konya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını ziyaret ederek şehri yakından tanıdılar.

KONYA'DA FOTOĞRAF DA ÇEKTİK

Esenler Görme Engelliler Derneği Başkanı Ali Uğurlu, "Mevlana diyarını ziyaret etmek bizim için oldukça önemliydi. Bizim aynı zamanda görme engelliler fotoğrafçılık kulübümüz de var. 'Kör Fotoğrafçılar' kulübümüzle gezdiğimiz yerlerde Konya'da olduğu gibi fotoğraf da çekiyoruz. Bizi böyle güzel bir geziyle buluşturduğu için Esenler Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Bu gezi bize çok iyi geldi, geziden memnun kalarak ayrılıyoruz. 'Gez dünyayı gör Konya'yı' diye, boşa dememişler" sözleriyle duygularını ifade etti.

GÖNLÜMÜZDE HİSSETTİK

Görme engelli Fatih Mehmet Maray ise, “Tarihini bilmediğin yer senin değildir, bizim felsefemiz bu. Bugüne kadar Mevlana'yı kitaplardan okuduk, filmlerden izledik; ama buraya gelmek nasip olmamıştı. Buraya gelerek o atmosferi yaşadık, kitaplardan öğrendiğimiz bilgileri tazelemiş olduk. Konya'yı gönlümüzde hissettik" ifadelerine yer verdi.

Elizan Altunufağı / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi