1-  İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen toplantı ve etkinliklere ‘’ısrarla’’ katılmamak.
2-  Referandum kampanyasına gereken önemin verilmemesi ve yetersiz çalışılması.
3- Yönetim kurulu üyelerinin sosyal medya, partiyi ve genel başkanı kamuoyuna açık şekilde tenkit etmeleri ve uyarılara rağmen bu tutumlarına devam etmeleri.
4- İl yönetim kurulu üyelerine, parti ahlakına yakışmayacak şekilde ifadeler kullanma.
5- Daha önce istenilmiş savunma yazılarına, örgüt disiplinine yakışmayacak şekilde cevap verme.

BAKIRKÖY GENÇLİ KOLU YÖNETİMİ CEVAP VERDİ.
Cumhuriyetimizin geleceğini tehdit eden ve şaibeli gerçekleştirilen referandum sürecinde, bizler Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy Gençlik Örgütü olarak; sokak sokak girilmedik ev, ulaşılmayacak insan bırakmayacak şekilde mektuplarımız ve kupalarımızın dağıtımı başta olmak üzere meydanlarımızda, bütün mahallelerimizde broşür dağıtımı yaparak, halkımızla birebir diyaloglar kurarak, Bakırköy’ü her gün pankartlarımızla donatıp, Hayır’ı örgütlerken hayatımızdan, okulumuzdan, işimizden, ailemizden feragat ederek 60 günlük seçim sürecinin sorumluluğunu cesurca üstlendik.
Bakırköy ilçemizin %78 oranında Hayır oyu alarak İstanbul ilinin en yüksek oranlarından birine ulaşması örgütümüzün göstermiş olduğu büyük emek ve çabaların bir sonucudur.
Referandum ’un hemen sonrasında bizler bu şaibeli sonuca karşı çıkarak halkımızla birlikte her gün sokaklarda her mahallemizde ’’HAYIR BİTMEDİ’’ yürüyüşleri düzenleyerek haklı mücadelemizi sürdürmeye devam ettik.
Tüm bunlar olurken seçim sürecinde operasyon hayalleri kuran il gençlik kolları memleketi düşünmek yerine YSK’nın kanunsuz seçim sonuçlarını kesin olarak açıkladığı 11. günde bu planlarını gerçekleştirmeye başlamıştır.
Gençliğin ve halkın geleceğinin yok edilmeye çalışıldığı bu referandum sürecinde, gençliğin gerçek sorunları ile ilgilenmeyip, kendi iç hesaplarının doğrultusunda çalışan il gençlik kolları, Cumhuriyetin ilkelerini kendine görev edinen Bakırköy gençlik örgütünün bu mücadelesinin önüne taş koymak istemiş ve görevden almıştır. Ama bizler bugün de Bakırköy’de haklı mücadelemiz için halkımızla birlikte bu şaibeli seçime karşı çıkmaya devam ediyoruz.
(il gençlik kollarımız referandumda Hayır’ı kazanmamıza karşın 5 gün sonrasında sadece bir etkinlik yapmıştır)
İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen toplantı ve etkinliklere ‘’ısrarla’’ katılmamak iddiasını kesinlikle reddediyoruz! Gençlik kolları başkanımız ve yönetimi başta olmak üzere örgütümüzle beraber bütün etkinliklere katılım sağlanmıştır.
Siyaset hür irade ve özgür düşünce ile vicdanımız doğrultusunda yapılan bir eylem ise, saygı çerçevesi içinde özgürce eleştirmekte birey olmayı gerektirdiği gibi bir partililik bilincidir. Ve savunduğumuz değerlerde olduğu gibi biat etmeyi ortadan kaldırır.
Hiçbir yönetim kurulu üyemiz genel başkanımıza hakarette bulunmamıştır yazılan yazılar hala sosyal medya hesaplarında açıkça bulunmaktadır.
İl gençlik kolları yöneticilerine hakaret iddiası ve örgüt ahlakına uygun olmayan savunma iddiası gerçek dışıdır.
Aylarca ilçe gençlik örgütümüze il gençlik kolları tarafından haksızca yapılan baskı ve tehditlerin bir sonucu olarak saygı çerçevesi içerisinde gençlik örgütümüz iradesini ortaya koymuştur.
Bizler örgütün iradesi ile seçilmiş Bakırköy Gençlik Kolları olarak, göreve geldiğimiz süreçten bu yana İl Gençlik Kollarımız tarafından yapılan baskılara boyun eğmeyerek çalışmalarımızı sürdürmeyi devam ettik. Ülkemizin hayırlı geleceği için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerini benimsemiş her genç yoldaşımız da kavgamıza davetlidir.
‘’HAYIR BİTMEDİ DAHA YENİ BAŞLIYOR’’
Saygılarımızla…

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi