Sarıyer Belediyesi’ne ait Prof. Dr. Türkan Saylan Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gül Çağlayan kongreye katılanlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bizler, toplumumuzun çağdaş, laik, Atatürkçü, demokrasiye gönül vermiş, cumhuriyetçi ve Atatürk ilkelerine yürekten bağlı bireyleri olarak, öğrencilerimizin iyi bir eğitim alıp, geleceğe emin ve sağlam adımlarla yürümeleri için çabalıyoruz. Sosyal sorumluluk duygusuyla hareket eden ve kuruluşundaki temel amaç da bu olan derneğimizin daha da başarılı olması için tüm üyeler olarak elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Sarıyer Şubesi’nin bu genel kurulunda da karşınıza bir kez daha başkan adayı olarak çıkmayı bir sorumluluk ve görev olarak gördüm. Elbet birgün benim ve benden önceki büyüklerimin taşıdığı bu bayrağı bizden genç arkadaşlarıma devredeceğim. Ama elimden geldiğince, gücüm yettiğince bu bayrağı daha yükseklere taşımak için de her türlü gayreti göstereceğim. Bundan hiç kuşkunuz olmasın.

“GEÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Çağdaş Yaşam demek ilericilik demektir, Çağdaş Yaşam demek demokrasi demektir, Çağdaş Yaşam demek cumhuriyettir, laikliktir, Atatürkçülüktür, Büyük Önderimizin izinden gitmek, onun ilkelerinin birinden bile taviz vermemektir. Bizler de ülkemizin birçok alanda sıkıntı yaşadığı bugünlerde, bu düşünce ve fikirler ışığında el ele, omuz omuza olmalı, yolumuzu karartmak isteyen kötü niyetli, gerici zihniyetlere karşı aydınlığa yürümeliyiz.  Bu yolda öncelikle gençlerimize sahip çıkmalı, dimdik ayakta durmaları ve her türlü suistimale karşı korunmaları için ellerinden tutmalıyız. Bilgimizi, tecrübemizi, maddi ve manevi imkânlarımızı ülkemizi aydınlık günlere götürmeleri için genç nesillerle paylaşmalıyız.”

ÇYDD kongresinde yapılan seçimde yönetim kuruluna Gül Çağlayan, S. Oya Şamlı, Yücel Sevinç, Şükriye Türkel, Necati Nazır, Seher Salmanoğlu ve Özlem Tafralı seçildi. Denetim Kurulu Üyeleri Maide Efeoğlu, Şenay Arı ve Ali Gündoğdu’dan oluşurken, Yetkin Aröz, Sevim Yüce ve Rafet Erinç de onur kurulunda yer aldı.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi