MALTEPE- Maltepe’de en çok tercih edilen Anaokullarından Gülen Yunus Anaokulu Kurucu Müdürü Eylem Hışım, tercih edilen bir Anaokulu olmayı kuruldukları ilk günden itibaren yola çıktıkları vizyonla açıklıyor. Hedeflerinin kendini sürekli yenileyen, inceleyen, araştıran, yeteneklerini kullanmayı bilen, kendilerini sürekli geliştiren nesilleri yetiştirmek olduğunu belirten Hışım,  ‘Bütün öğrencilerimizi akla ve bilime dayalı okul öncesi eğitim ortamında hayata ve ilkokul öğrenime hazırlıyoruz. Yöneticilerimiz, 10 uzman öğretmenimiz, haftanın tüm günleri öğrencilerimizle birebir ilgenen uzman pedagogumuz ve kat görevlisi hizmetlililerimizle ve velilerimizin elbirliğiyle çevrede, bölgede örnek eğitim ve eğitimde kalite anlayışını önemli bir düzeye çıkararak, okulumuzu model okul haline getirdik’ dedi.

ÇOKLU ZEKA EĞİTİMİ

Gülen Yunus Anaokulu eğitim programının özellikle gelişimsel gereksinimleri karşılamayı amaçladığını belirten Okul Müdürü Eylem Hışım, “Öğrencilerimiz tüm alanlardaki davranışlarını daha üst düzeye çıkarmayı ve çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedeflerken HIGH SCOPE ve MULTIPLE INTELLIGENCE (Çolu Zeka) eğitim sistemlerini esas aldık” diye konuştu.

‘ÜNİVERSİYE DESTEKLİ’

Bu eğitim metodları ile  öğretmen modelinin  rehber yaklaşımında olduğunu ve  çocukların bilgiye ulaşmasını sağlayacak doğru yolu bulmalarında eşlik eden destek veren kişiler olarak yer aldığını ifade eden Hışım, ‘Sınıflarımız yaş ve gelişim özelliklerine göre oluşturulup, bilim atölyesi, öğrenme merkezi, görsel sanatlar atölyesi, yabancı dil atölyesi, akıl oyunları atölyesi ve mutfak aktivitesi ile çeşitli öğrenme merkezlerinden oluşmaktadır. Kurumumuz Maltepe Üniversitesi Destekli Proje ile 3-6 yaş gruplarnda Okul Öncesi Felsefe Eğitimi vererek ilklerden birini gerçekleştirmiştir’ şeklinde konuştu.

‘OKUL TOPLUMUN LABORATUARIDIR’

En büyük misyonlarının alanlarında uzman branş öğretmenlerle haftanın beş günü yaratıcı drama, folklör, yoga, İngilizce ve İspanyolca, bale, satranç ve bu yıl hayata geçirdikleri görsel sanatlar dersleriyle öğrencilerin gelişimleri ve öğrenmelerini desteklemek olduğunu belirten Hışım, ‘ Çocuklarımızın bedensel, bilişsel, duygusal, sosyal, kültürel, dil ve hareket gibi çok yönlü gelişimlerini destekleyen bir ortamı hazırlamaya özen gösterdik. Kurumumuzda Outdoor Class Aktıvıtes ile ‘Okul toplumun laboratuaırıdır’ felsefesinin ilhamıyla eğitimlerimizi sınıf dışına çıkarıyoruz. Çocuklarımız drama hikaye, resim ve grup oyunlarını bahçemizde gerçekleştirmektedir’ dedi.

‘SOSYAL SORUMLULUK’ UNUTULMADI

Çevresinde gelişen olaylar ve toplumsal sorunlarla ilgili de kurum olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya çalıştıklarını belirten Kurum Müdürü Eylem Hışım, kurumumuz sosyal sorumluluk projelerinde de zaman zaman yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde okulumuz öğrencilerinin görsel sanatlar dersimizde yaptıkları çalışmalarını düzenlediğimiz yıl sonu sergimizde velilerimizin beğenisine sunduk. Bu sergimiz sırasında lösemili çocuklar yararına sergide lösemili çocukların ailelerini el emeği ile yaptıkları ürünleri de sergiledik ve önemli bir katkı sunulması yönünde çalışmalar yaptık. Yine memleketimizin ücra köylerinde eğitim gören öğrencilerimiz ve velilerimizle beraber bir kampanya düzenleyerek kitap ve giysi yardımında bulunduk’ diye konuştu.

‘DOĞAL ÜRÜNLERLE BESLENİYORLAR’

Çoçukların beslenmesi konusunda uzmanlarla birlikte menülerini hazırladıklarını belirten Hışım, ‘Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini destekleyecek nitelikte menülerimizle beslenmesine özen gösteriyoruz. Çoçuklarımız edindikleri beslenme alışkanlıklarını evde de devam etsin istiyoruz. Drama çalışmalarıyla çocukların özellikle meyve ve sebzeleri tanımalarını ve faydalarını öğrenmelerine yardımcı olduktan sonra istekli bir şekilde tüketmelerini sağlıyoruz’ dedi.

‘GÜLEN  YUNUS’A UĞRAYIN’

Özellikle ve Maltepe ve çevresinede okul öncesi eğitim kurumu ihtiyacı olan ailelerin karar vermeden önce gelip kurumumuzu ziyaret etmelerini isteriz diyen Hışım, ‘Biz Gülen Yunus Eğitim Kurumu’nda çocuklarımızı sınırsız bir güven ortamında, çağdaş ve modern eğitim sistemiyle yetiştiriyoruz. Maltepe’de Feyzullah Mahallesi, Oğuzhan Caddesi, Belen Sokak, numara birde bulunan okulumuza tüm miniklerimizin ailelerini davet ediyorum. Bizimle iletişime geçmek isteyen velilerimiz her saatte 0216 305 45 09 ve 05464053035- 05323501874  nolu telefonlardan bize ulaşabilirler’ dedi.

Fidan UĞUR-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi