CHP Bakırköy Belediye Meclis üyesi Tansel Gülmezoğlu Bakırköy Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında önemli açıklamalarda bulunarak sert eleştirilerde bulundu. Konuşmasının başında Atatürk’ün vefatının 79.yıl dönümünü Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evde kutladığını belirten Gülmezoğlu, “Ülkemizin aydınlık yüzlü, Atatürk sevdalısı, çağdaş Türkiye mücadelesine omuz veren yürekli insanlarına selam getirdim” dedi.

‘İNTİKAM ALIYORLAR’

“Halkıyla omuz omuza verdiği mücadelesini hem harp meydanlarında, hem de hayatın her noktasına değer katacak fikir ve uygulamalarıyla zaferle taçlandırmış bir liderdir Atatürk” diyen Gülmezoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yılında, sağlığında, mücadele etmeye cesaretleri ve güçleri yetmeyenlerin, onun yokluğunda intikamlarını onun halkına emanet ettiği eserlerinden almaya çalıştıklarını ifade etti.

‘DEĞERLERİMİZİN İÇİNİ BOŞALTIYORLAR’
94 yıllık Cumhuriyet tarihinde adalet, hak, hukuk, eşitlik, demokratikleşme, insan hakları ve özgürleşmenin önüne geçecek girişimlerin arttığını, Atatürk’ün hedef koyduğu temel değerlerin içinin boşaltılmaya başlandığını dile getiren Gülmezoğlu, ”Ülkemizde de maalesef gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içerisinde bulunan bir kesim de bu oyuna bir şekilde alet edilmiştir” dedi.

‘YENİ BİR NESİL ORTAYA ÇIKIYOR’

“Ulu Önder’e resmen hunharca bir şekilde saldırıyorlar. Saldırırken tarihi inkâr ediyorlar, tarihi inkar ederken de kendilerini unutuyorlar” diyen Gülmezoğlu, “Atamızın ülkemiz için çizdiği vizyonu göremeyen, bıraktığı misyonu anlamayan yeni bir nesil ortaya çıkıyor” diyerek uyarıda bulundu.

‘NEYİ BEKLİYORUZ’
Harekete geçmek için ne bekliyoruz” diye soran Gülmezoğlu, “Kimden neyi bekliyoruz. Yerelden genele atamızın bizlere çizdiği vizyon ve yüklediği misyon Söylev’de net bir şekilde ortaya konmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için daha fazla çalışmalıyız. Yeni nesli Atatürk’ün ülküsünü özümsemiş bir nesil olarak yetiştirmek için çabalarımızı artırmalıyız. Atatürk’ü sevmek, anlamak ve anlatmak ‘ben Türküm’ diyen her yurttaşın boynunun borcudur. Hataları doğru analiz etmezsek egemen ulusların kölesi oluruz. Aksi takdir de yarın çok geç olabilir. Ve o gün bir Mustafa Kemal Atatürk bulamayabiliriz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi