CHP Grup Başkan vekili Ertuğrul Gülsever, Türkiye’nin gündeminden düşmeyen terör olayları ve Anayasa değişikliği ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi. Ülkemizin 30 yılda teröre binlerce kurban verdiğini belirten Gülsever, devletin iki yıl önce değiştirdiği stratejiyle terör olaylarının yeniden hortladığını ve terör sorununda en başa dönüldüğünü ifade etti. 2016’nın en önemli olaylarına da değinen Gülsever, 17 Aralık Operasyonu’ndan sonra FETÖ yapılanmasının 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkenin uçurumdan döndüğünü, daha bunlarla mücadele devam ederken bu kez de İŞİD terör örgütünün gerçekleştirdiği katliamların yaşandığını belirttikten sonra, Türkiye’nin Suriye ile ilgili yanlış politikasının sonucu ortaya çıkan sorunlar, Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırıları ve Rus Büyükelçi Karlov’un öldürülmesine de atıfta bulunarak, özellikle Aralık ayının bir kabus gibi Türkiye’nin üzerine çöktüğünü söyledi.
 
‘DEMOKRASİYİ KALDIRMAK İSTİYORSUNUZ’

Yaşanan ölümler karşısında artık ne karanfil bırakmak, ne de terörü kınayan ve lanetleyen sözler duymak istemediklerini belirten Gülsever, “Artık terör dursun, insanlar ölmesin istiyoruz. Şiddet son bulsun, ülkemiz huzura kavuşsun istiyoruz. Şimdi bütün bu olumsuzluklar yaşanırken, beş aydır savaştığımız Suriye topraklarında 47 askerimizi şehit vermişken, her şeyi bir tarafa bıraktık, rejimi değiştirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de. FETÖ’cüler yıllarca devletin içine sızıp sizi kandırmışken, Esad dostumuz gibi davranıp yıllarca sizi aldatmışken, müttefikimiz olduğunu sandığımız emperyalistler yıllarca Türkiye’yi sömürmüşken, şimdi biz bir kişiyi mutlu edelim diye, parlamenter demokrasiyi ortadan kaldırıp, başkanlık sistemini getirmek istiyorsunuz” diye konuştu.


 
‘SALTANATI GERİDE BIRAKTIK’

Anayasa değişikliğinin Türkiye’nin şuan yaşadığı hiçbir sorununu çözemeyeceğini belirten Gülsever,  “Başımızda bunca bela varken zamanımı bu Anayasa değişikliğinin Allah aşkına. Siyasi iktidar bir yandan bir ve beraber olalım diyor, bir yandan toplumu ortadan ikiye bölmesi kaçınılmaz olan bu gerilimi yaşatıyor.. Biiraz sağduyu sahibi olan herkes bunun son derece gereksiz ve zamansız bir iş olduğunu biliyor. Toplum yeterince bilgi sahibi olmadan, üniversiteler, hukuk fakülteleri fikirlerini söyleyemeden, bu Anayasa değişikliğini alel acele parlamentodan geçirme çabasındalar. Biz saltanatı çok gerilerde bıraktık.Toplum olarak demokrasiyi benimsedik, özgürlüğe, hürriyete alıştık.Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna inandık. Büyük Atatürk’ün bize emanet ettiği laik cumhuriyete sevdalandık.Şimdi bu iktidar geri dönüşü ve telafisi mümkün olmayan karanlık bir yola doğru sürüklenmeye çalışıyor bu toplumu” dedi. 
 
 Fidan Uğur-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi