Öncesinde hükümete yakınlığı ile bilinen, sonrasında ise AKP'nin MYK listesine gösterdiği sert tepkilerle tanınan gazeteci Ömer Turan ve yine gazeteci olan Fazıl Doygun'un Twitter hesaplarında Belediye Başkanı Murat Aydın ve yönetimine ilişkin ortaya attıkları iddialar büyük ses getirdi. 
15 Temmuz darbe girişimi sırasında resmi bir toplantı için ABD'de bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın, Fethullah Gülen ile görüşüp görüşmediği, başkan yardımcısının FETÖ bağlantısının sorulduğu ve daha pek çok iddianın yer aldığı tweetleri önce resmi twitter hesabından yanıtlayan Murat Aydın, "Şeref ve haysiyet yoksunu Ömer Turan ve Fazıl Doygun, müfteriler, iftiralarınızı ispatlayın. Bu iftiraların hesabını sizden sormayan namerttir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Aydın şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal istikrarına zarar vererek, yerli ve milli olan herkese karşı planlı bir itibarsızlaştırma kampanyası devam ediyor. Özellikle sosyal medyada gerçek dışı iddialarla şahsımı hedef alan iftiralara karşı yargı sürecini başlatmış bulunuyoruz. Mücadelemiz ve takibimiz sonuna kadar devam edecektir. Bu vesileyle 14- 15 ve 16 Temmuz 2017 tarihlerinde Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz Milli Birlik ve Demokrasi programımıza tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. “

‘İKİNCİ DARBEYİ KHK’LARLA DEVLET YAPTI’
Zeytinburnu Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısı öncesi gurup toplantı salonlarını ziyaret eden Murat Aydın, meclis üyeleri ile karşılıklı sohbet etti. 
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP İl Başkan Yardımcısı, İBB ve Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Özgür Aydın, "Günün birinde göz yumduğumuz yapıların karşımıza nasıl çıktığını hepimiz gördük" dedikten sonra, dün başka yapılara göz yuman devletin, şimdi de başka yapılaşmalara göz yumduğunu iddia etti. 
15 Temmuz Darbe girişiminde tüm ulusun sokağa döküldüğünü, parti ayrımı gözetmeksizin tüm demokratik kitlelerin gösterdiği duyarlılıkla darbenin bertaraf edildiğini ifade eden Aydın, "İkinci darbeyi KHK'lar la devlet yapmıştır" dedi.
Suçlu suçsuz kavramlarının karıştığını, banka hesapları milyarları aşan kişi ve kurumlara işlem yapılmazken, 100 TL hesap açan vatandaşın FETÖCÜ olmakla suçlandığını ifade eden Aydın, gerek siyaset, gerek ticaret yapanların Fethullah Gülen'e ‘hoca efendi’ diye saygı gösterdiklerini, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 15-20 yıldır F tipi yapılanmasının ne kadar kötü olduğunu anlattıklarını ve bu günleri daha o zamanlarda gördüklerini hatırlattı. 
Aydın sözlerine devamla, ”İktidar dün FETÖ yapılanmasına göz yumdu, bu gün çocuk tacizleri ile gündeme gelen Ensar Vakfı, TÜRGEV ve buna benzer yapılanmalara göz yumuyor" dedi.
Cemaatlerin ve siyasi iktidarların gelip geçici olduğunu, bu gün ilçeyi yönetenlerin üç gün sonra Maltepe ya da Silivri cezaevinde olabileceğini söyleyen Aydın, Adalet Yürüyüşü’ne atıfta bulunarak, “Hak, hukuk ve adalet bir gün herkese lazım olacak. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyen CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve yol arkadaşlarımı tebrik ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı. 
Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
Editör: Haber Merkezi