Güngören Belediyesi önünde toplanan ilçenin siyasi parti temsilcileri, on yıldan sonra ilk kez belediyeye yapılan Sayıştaş Denetimi’nde önemli usulsüzlüklerin ortaya çıktığını öne sürerek ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdiler . 10 yıldan sonra ilk kez belediyenin üç yıl içindeki çalışmalarını inceleyen Sayıştay’ın açıklanan raporunda Güngören halkına hizmet olarak dönmesi gereken paraların adeta çarçur edildiği öne sürülerek yapılan basın açıklamasında CHP İlçe Başkanı Temel Akkoç şunları söyledi; Ekim 2018 tarihinde yayımlanan Sayıştay raporuna baktığımızda Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’ın aslında Güngören’i yönetemediği açık bir şekilde ortaya konmuştur. 

‘TÜRGEV ve ENSAR Vakfı’na kıyak’

TÜRGEV ve ENSAR vakıflarına ait binaların yurt amacıyla kiralanması ve yurt olarak hizmet vermesi için ödenen yaklaşık 3 milyon liranın yapılanların sonucuna bakıldığında adeta çöpe atıldığını ve Sayıştay tarafından yapılan incelemelerde resmi kayıtların örtüşmediğinin tespil edildiğini dile getiren Akkoç, ‘Ortaya çıkan borç durumunun kapatılması için ise belediye komu alanlarını ve arazilerini denetimsiz bir şekilde satarak elden çıkarma yoluna gitmiştir.  Buna rağmen ortaya çıkan bütçe açığını kapatamamışlardır’ dedi.

‘Az teklif veren firmaya ihale verilmedi’

Sayıştay’ın raporunda Güngören Belediyesi’nin  kaçak ve ruhsatsız işyerlerini tespit etme konusunda yetersiz kaldığı ile ilgili önemli bir tespitin yer aldığını da belirten Akkoç, ‘Bunun yanında belediye ruhsatlı işyerlerini de denetleyememektedir’ diye konuştu. Güngören Belediyesi’nde Ambalaj ve Cam Atıkları Toplama işinin  Hursan Geri Dönüşüm ve Başak Endüstriyel adlı iki ayrı firmaya verildiği ancak firmalar gelir elde ederken Güngören Belediyesi’nin bu işten hiçbir gelir elde etmediği belirtilen Sayıştay raporuyla ilgili sözlerini sürdüren Akkoç, ‘Bu konuyla ilgili bir başka sorun da ihaleye daha düşük fiyat veren firmaya ihalenin verilmemiş olmasıdır’ şeklinde konuştu.

‘Sayısız kişi Özel Kalem Müdürlüğü üzerinden memur oldu’

Güngören Belediye'sinin Özel Kalem Müdürlüğü’nün devlet memuriyetine sınavsız giriş merkezi gibi kullanıldığı dile getirilen Sayıştay Raporuyla ilgili sözlerini sürdüren Akkoç, ‘Yüzbinlerce eğitimli gencimiz memuriyet için yıllarca beklemektedir. Üstelik mülakatlar olmadan da işe giremezken Güngören Belediyesi 30 günde sayısız devlet memuru yaratmıştır. Bizler, Güngörenliler olarak ‘Artık yeter’diyoruz.  Kanunların içi boşaltılarak yapılan bu uygulamalar vicdanlarımızı yaralamaktadır’ dedi.

Güngören Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Güngören CHP İlçe Başkanı Temel Akkoç, ilçe başkan yardımcıları, CHP Güngören ve İBB Meclis Üyesi Şenol Yolbir, Musa Keleş, İYİ Parti ilçe Başkanı Ayhan Kurt ve yönetim kurulu üyeleri, Güngören HDP ilçe Başkanı Ali Çalış, CHP Güngören Belediye Başkan Aday Adayı İsmet Yaşar, Saadet Partisi üyeleri, Emek Partisi Üyeleri ile STK temsilcileri katıldı.

Ebru GÜNEYSEL-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi