PİST VE KONAKLAMA ÜCRETSİZ
Kar kalınlığı yaklaşık bir metreyi bulan ve ortalama altı ay topraktan kalkmayan Hadımlı Köyü’nün muhtarı Aslan Tanrıverdi, köylününde ortak düşüncesini dile getirdiğini belirterek" köyümüzün gelişmesi ve tanıtılması adına yeterki siz öncü olun, bizler de sizlerle beraberiz. Öte yandan, böylesi bir etkinlik söz konusu olursa, kayak ve yamaç paraşütü sevenlere sözümüzdür “Bizde kayak alanı da konaklama da ücretsiz” dedi.



KARAALİ: KÖYÜMÜZ YAMAÇ PARAŞÜTÜNE ÇOK UYGUN
Köylerinin coğrafi yapısı nedeniyle kayak ve yamaç paraşütü için çok elverişli olduğunu söyleyen Celal Karaali  ”Köyümüzün konumu kışın kayak için, yazın ise paraşütle atlamak, hava sporları için çok elverişlidir. Bölgemizin aldığı yoğun kar nedeniyle Uludağ’a,Kartalkaya’ya, Paladöken’e ve Sarıkamış’a rakibiz. Ayrıca kış şartları nedeniyle köyümüzde az sayıda insan kaldığı için, kayak yapmak için gelen olursa evlerimizi ve köy misafirhanesini ücretsiz olarak onlara açabiliriz. Amacımız köyümüzün, ilçemizin ve dolayısıyla ilimizin tanıtımını yapmaktır” şeklinde konuştu.



YAMAÇ PARAŞÜTÜ DE YAPILABİLİR
Dünyanın önde gelen adrenalin sporlarından biri olarak kabul edilen yamaç paraşütünün, 2006 yılında ticari amaçla yapılmaya başladığı Alanya'da, o yıl 350 atlayış yapıldığını belirten Karaali, Hadımlı Köyü Kaşı’nın iklimi, rüzgar ve dağ yapısıyla yamaç paraşütü için en elverişli noktalardan biri olduğu belirtti. Karaali, Hadımlı Köyü kaşını Alanya’ya alternatif olarak gösterilebileceğini de sözlerine ekledi. Karaali, Iğdır Valiliğine ve İl Turizm Müdürlüğüne de çağrıda bulunarak, buranın tanıtımına önem verir ve doğa- hava sporlarını buraya çekersek Iğdır genelinde farklı ve yeni turizm alanı yaratabiliriz. Ben Iğdır'lı ve Gazeteci biri olarak bölgemizin böylesi bir değerini kamuoyuna mal etmek adına tüm imkanlarımı kullanacam. Temennim ve beklentim ise Iğdır Valiliğinin ve bünyesindeki ilgili birimlerinde bu değeri fark etmeleridir" dedi



Celal Karaali- Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi