Iğdır’da hizmet veren ve üyeleri arasında gazeteciler Bülent Mavzer ve Hüseyin Yıldız’ında bulunduğu İskender Iğdır Ağrı Dağı Arama Kurtarma Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Dönüş Kancar ile kulüp üyeleri, doğa sporlarına kazandırılması amacıyla Hadımlı’da inceleme yaptı.


Tuzluca ilçesinin Aras Dağları eteğindeki Hadımlı Köyü’nün doğal yapısının yamaç paraşütü ve ekstrem doğa sporlarına elverişli olması nedeniyle sporcuları köye çekmek için çalışma başlatan Karaali, Köy Muhtarı Arslan Tanrıverdi ve diğer birçok köylününde desteğini alarak köy de bir etkinlik düzenledi. Iğdır ve çevresinde doğa sporları faaliyeti sürdüren kulüpleri köylerine davet eden Karaali, kendilerinebölgede doğa sporları yapılabilecek alanları tanıttı.
Yaklaşık bin 900-2200 rakımlı köylerinin ve kayalıkların birçok spor dalı için müsait olduğunu anlatan Karaali, "Yamaç paraşütünü televizyonda izledim, oradan köyümüzde de bu sporun yapılabileceği aklıma geldi.Önce haberini yaptım sonrasında ise yamaç paraşütü yapan veya dağ sporuyla uğraşan arkadaşlarla görüştüm. Böylece bugünkü etkinliği aylar öncesinden planladık. Dağcı arkadaşlar ellerindeki drone aracıyla yörede doğa sporları açısından incelemede bulundu. İlk izlenimleride çok olumlu. Köyümüzün havası, doğası güzel ve yamaç paraşütü için elverişli” dedi.


‘KÖYÜMÜZÜ ULUSLARARASI PLATFORMDA TANITACAĞIZ’
Celal Karaali sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burası yamaç paraşütü için güzel bir yer, buradan atlandığında önü açık olduğu için uçuş süresi daha uzun olacak. Doğamız, havamız, coğrafi yapımız nedeniyle doğa sporlarında iddialıyız. Amacımız Iğdır’ı, Tuzluca’yı ve köyümüzü uluslararası anlamda yamaç paraşütü, dağ ve doğa sporları yapan insanlara tanıtmak."

‘İNCELEMELERİMİZ OLUMLU SONUÇ VERDİ’
İskender Iğdır Ağrı Dağı Arama Kurtarma Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (AKUD) Başkanı Dönüş Kancar da,yaptıkları incelemeler sonucundaözellikle köydeki kayalıkların yamaç paraşütü için uygun olduğunu ifade ederek,“Gazeteci Celal Karaali’nin talebi doğrultusunda biz de kulübümüzden arkadaşlarımızla gelip inceleme yaptık. Köydeki kayalıkların yaklaşık bin 900 ila 2 bin 200 metrelik yüksekliği var. Ön tarafı açık, yamaç paraşütü için ve hatta kışın iki metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle kayak turizminede uygun gözüküyor"dedi


TANRIVERDİ: KARAALİ BAŞLATTI BİZ DE DESTEKLİYORUZ
Köy Muhtarı Aslan Tanrıverdi de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, etkinliği şu sözlerle özetledi: 
Köyümüz sakinlerinden olan ve İstanbul’da gazetecilik yapan Celal Karaali’nin geçtiğimiz kış haber yaparak gündeme getirdiği yamaç paraşütü ve kayak sporu konusu bugünde böylesi bir etkinlikle gündeme gelmiştir. Bölgemizin coğrafi yapısı yaz ve kış dağ sporlarına çok uygundur. Geçde olsa Karaali’nin dile getirerek bizlerinde ufkunu açması sevindiricidir. Bizlerde muhtar ve duyarlı köy sakinleri olarak köyümüz adına atılan bu olumlu adımı destekliyoruz ve üstümüze düşeni yapacağız. Buradan bende bir çağrı yaparak ülkemizin her köşesinde dağ ve doğa sporu yapanları köyümüze beklediğimizi söylemek istiyorum.”
 

Editör: Haber Merkezi