Eğitim düzeyi en yüksek ilçelerden birisi olan Bakırköy’de, birçok sivil toplum kuruluşu Cumhuriyet Balosu düzenlerken, Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkıca bağlanmış olan kişiler tarafından 29 yıl önce kurulan ve tüzüğünde Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını sonsuza kadar yaşatılacağı, kuruluş nedeni olarak eklenen ADD’nin, böyle bir etkinlik yapması görenleri hayrete düşürdü.

Geçtiğimiz günlerde M. Kemal Atatürk'e Gazi ve Mareşal rütbesi verilişinin 97. yıl dönümünde ‘Gaziler Günü’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen çelenk koyma töreninde Atatürkçü Düşünce Derneği’nin sunulmasıyla, ADD’nin çelenginin olmasına karşılık, ADD yöneticilerinin olmaması katılımcılar arasında şaşkınlık yaratmıştı.

Katılımcıların birbirine şaşkın bakışları ve bekleyişleri sürerken, törene katılan iki vatandaş ADD’nin çelengini alarak anıta bırakmış, ADD Başkanı Özlem Altun böyle bir etkinlikten haberi dahi olmadığını ifade ederek, çelengin alana nasıl geldiğini araştıracağını söylemişti.

Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan ADD Bakırköy Şube Başkanı Özlem Altun ve yönetimine tepki gösteren diğer Bakırköylü Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, “Halayda varlar, çelenk koymada yoklar” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi