Muharrem ayının başlamasıyla birlikte hayırlı uğurlu olması temennilerinde bulunan Cebeci, Ağustos ayı başında Yeşilköy’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat katılarak temelini attığı Mor Erfem Süryani Kilisesi’nden bahsetti.

SÖYLEMLER GERÇEĞE AYKIRI

Cebeci, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın temel atma törenine bizzat katılmasının ve açılışına da katılacağını söylemesinin, Ak Partililer için söylenen “Din üzerinden siyaset, ayrıştırma, ötekileştirme’ yapıyor gibi söylemlerinin ne kadar gerçeğe aykırı olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

İBB’de yaşanan işten çıkarmalarla ilgili de konuşan Halit Cebeci, insanların bir yere geldiğinde dünya görüşüne ve düşüncesine göre insanları işe almasının gayet normal olduğunu ama işten çıkarılanların ‘Bankamatik Memuru’ diye yaftalanmasını ve iş akitlerine SMS yoluyla son verilmesini hukuka ve insan haklarına aykırı bulduklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuyla ilgili hassasiyet göstereceklerini dile getirdiklerini ifade eden Ak Parti Bakırköy Gurup Sözcüsü Halit Cebeci, gereğini yerine getireceğini umduğunu belirtti.

MAHALLE HALKI TEPKİLİ

Adli tatil öncesi yapılan meclis toplantısında, Belarus Devleti’nin meclis kararı ile kardeş belediye ilan edildiğini ve Kartaltepe Piyale Paşa Sokak’ta bulunan Piyale Paşa Parkı’na da Belarus Dostluk Parkı isminin verildiğini hatırlatan Cebeci, elinde yüzlerce imza olan dilekçeleri meclise göstererek, mahalle halkının tepkisini dile getirdi.

Bölgede yaşayan vatandaşların, Piyale Paşa parkında 23 tane ağacın kesildiğini iddia ettiğini söyleyen Cebeci, böyle bir vahim durum varsa, Bakırköy Belediyesi’nin gereğini yapmasını ve kendilerinin de hem ilçe de hem de  İBB’de konuyu takip edeceklerini söyledi.

Mayıs ayında Bakırköy Meclisi’ne İkinci Bahar ve Can Dostları Komisyonu kurulmasıyla ilgili önerge verdiklerini ve hala konuyla ilgili bir gelişmenin olmadığını belirten Cebeci, “Kurulmasını istediğimiz Hayvan Hakları ve yaşlılarımızla alakalı yapılacak olan bu komisyonların bir an önce gündeme alınarak kurulmasını, kurulmayacaksa da ona göre bir an önce cevap verilmesini istiyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.

ATAMAN İBB’DE İŞTEN ÇIKARILMALARA CEVAP VERDİ

Cebeci’nin konuşmasının ardından söz alan İBB’li CHP Meclis Üyesi Süleyman Nadir Ataman, işten çıkarılan kişilerin seçim döneminde yani Nisan ve Haziran aylarında işe giren ve kuruma hakaret edenlerden oluştuğunu söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi