Gaziosmanpaşa'da düzenlenen Hamsi Festivali'nde vatandaşlara 10 ton hamsi ikram edildi. Vatandaşlar bir yandan hamsinin tadını bakmak için uzun kuyruklar oluştururken, diğer yandan da Karadeniz müzikleri eşliğinde horon tepti.
Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği işbirliği ile ilk kez düzenlenen Hamsi Festivali renkli görüntüler oluşturdu. 2015'in ilk Cumartesi günü yapılan ve 10 ton hamsinin dağıtıldığı festivalde soğuğa aldırmadan etkinlik alanını dolduran vatandaşlar Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı Meydanı'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Dev kazanlarda kızartılan hamsilerin tadına bakmak isteyen Gaziosmanpaşalılar, dakikalarca hamsilerin pişirilmesini bekledi.

FESTİVALİN DEVAMI GELECEK
Gaziosmanpaşa'da Hamsi Festivali kapsamında vatandaşlarla biraraya gelmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Hasan Tahsin Usta, "Eskiden gelen bir söz vardır, 'Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı' denir. Biz de bunu fırsat bilerek ilk karda, bunu değerlendirmek üzere bir hamsi festivali tertip ettik. Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği ile birlikte vatandaşlarımızı bir araya getirmeyi, onlara ufak bir hamsi ikram etmeyi ve coşkulu bir gün yaşamayı arzu ettik" dedi. Başkan Usta, bu tarz festival ve faaliyetleri değişik alanlarda devam ettirmek istediklerinin müjdesini verdi.

"EN BÜYÜK ÖZELLİĞİMİZ HAMSİ YEMEK"
İlk kez Gaziosmanpaşa'da böyle bir festival düzenlediklerini söyleyen Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği Başkanı İsmail Topel, hamsiyi kılçıksız ve temiz bir şekilde dağıttıklarını belirterek, "Biz Karadenizliler olarak en büyük özelliğimiz hamsi yeriz. Bunun için Hamsi Festivali yaptık mutluyuz" diye konuştu.

Festivalde ızgara balık dışında diğer hamsili yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı, Trabzon'un yöresel tatları satışa sunuldu. Festivalde ayrıca Karadenizli şarkıcılar da yöresel türküleri seslendirdi.
 

Editör: Haber Merkezi