Hançerli, İmar değişikliği İBB Meclisi’ne gelene kadar haftada 2 gün birer saat İmar Komisyonu’nda oturarak, konunun takipçisi olacağını söyledi.

Avcılar Belediyesi’nin depremden kısa süre sonra güvenli konut sorununu çözecek imar planı değişikliğini Avcılar meclisinden tüm partilerin oy birliğiyle geçirerek, İBB gündemine taşıdığını söyleyen Hançerli, “Doğa deprem gerçeğini sürekli hatırlatıyor. Aylarca bekleyecek zaman yok. Bu konuya özel bir önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

İBB İmar Komisyonu’na çağrıda bulunan Hançerli, şunları söyledi:

KİMSEYE RANT YOK, TALEBİMİZ SON DERECE MASUM

Talep ettiğimiz imar planı değişikliği, imar hususunda yapılan tartışmaların hiç birinin olmayacağı yani Ayşe Hanım’a, Veli Efendi’ye bir imar rantı sağlamayacak, müteahhit için de hiçbir hak talep etmeyen bir değişikliktir. Biz İBB Ekim ayı meclisinde plan notu değişikliğinin çıkmasını bekledik. Çünkü talebimiz son derece masumdu, imar komisyonunun genel prensiplerine de uygundu. Avcılar halkının ya da İstanbulluların talep ettiği güvenli, dirençli ve güçlü konutların yapılmasının önünü açıyordu.

BİZİM MESELEMİZ GÜVENLİ KONUT MESELESİ

Eylül ayından beri İBB komisyonu ile görüşme halindeyim. Aylardır plan değişliğinin İBB Meclisi’ne gelmesini bekliyorum. İnsanların korkarak yaşadığı evlerini yenilemelerine olanak sağlayacak plan notu değişikliğinin öncelikli olması gerektiğini düşünüyorum. Kasım ve Aralık aylarını bekledim. Bu süreçte sürekli görüşmeler yaptım. Her iki grup başkan vekilimle görüştüm. Ocak ayında da çıkmasını bekledim. Bizim meselemiz güvenli konut meselesi.

SORUMLULUK ŞİMDİ İBB İMAR KOMİSYONU’NDA

Yapılar sağlam değil. İstanbul genelinde özellikle 70-99 yılları arasında yapılan yapıların deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gibi deniz kumu ile yapıldıklarını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu konuya özel bir önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Umutlarımı hala yitirmiş değilim. Ben bir hafta daha beklerim on gün daha beklerim ama bu beklemenin aylarca sürmesini doğru bulmuyorum. Biz Avcılarlı hemşerilerimize cevap veremiyoruz. Vakit çok kıymetli. Daha bir hafta önce 4.7 büyüklüğünde bir depremle yine sarsıldık. Unuttuğumuz deprem gerçeğini doğa yeniden hatırlatıyor bize. Şimdi bu sorumluluk İBB İmar Komisyonu’nda” dedi.

EDİTÖRÜN NOTU

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin imar mevzusu ile ilgili mücadelesi takdir edilecek bir durum. Avcılar'ın en önemli sorunlarının başında geliyor İmar Planları.

Hançerli basınla bir araya geldiği toplantıda bu konuda Avcılar halkının AK Parti ilçe başkanlığının kapısını aşındırmasını ve baskı kurmasını istedi. Yetmedi 'Perşembe günü İBB meclisinden geçmezse oturma eylemi yapacağım' dedi.

Buraya kadar her şey normal ve Hançerli'nin haklı talepleri için mücadelesini gösteriyor. Anormal olan durum ise; İBB Ocak ayı meclis toplantısının ardından Avcılar CHP İlçe Başkanı Erdal Nas, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile bir saat imar komisyonunda Komisyon Başkanı Yüksel Akyol ve komisyon üyelerine haklı taleplerini çay içerek tekrar anlattılar ve anlatmaya devam edecekler. AK Parti Komisyon Başkanının karşısında oturmak eylem değildir. Ne demiştik oturma eylemi yapacağım. Oturma eylemi döndü çaylı sohbete!

Editör: Haber Merkezi