Avcılar’da yaşayan binlerce insanın hayatını kurtaracak İmar Plan Notu Değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. On binlerce vatandaşı ilgilendiren ve ömrünü tamamlamış riski binaların, olası depreme karşı güçlendirilmesini sağlayacak olan İmar Plan Değişikliği Notu, 6 aydır İBB Meclisi’nde bekletilmekteydi. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin Avcılar için aylardır verdiği güvenli konut ve rantsız imar mücadelesi nihayet olumlu sonuçlandı ve İmar Plan Notu değişikliği İBB Meclisi’nden onay aldı.

İBB MECLİSİ’NE TEŞEKKÜR

Avcılar’da on binlerce vatandaşı ilgilendiren plan değişikliği için çalmadık kapı bırakmadığını söyleyen Turan Hançerli, plan notu değişikliğinin yaklaşık 6 aydır imar komisyonunda bekletildiğini, artık bekleyecek tahammüllerinin kalmadığını söyleyerek, öncelikle insan yaşamını savunan taleplerini, partiler üstü bir tavır göstererek oy birliği ile kabul ettikleri için başta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmak üzere İBB Meclisi'ne ve İBB İmar Komisyonuna teşekkür etti.

 “YOLUMUZ AÇIK OLSUN”

Kent Yaşam Gazetesine açıklamada bulunan Başkan Turan Hançerli, Avcılar’ın dönüşümü için göreve geldiği günden beri kentsel dönüşüm için hazırlık yaptığını, bu çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hareketini başlatacağının altını çizdi. Hançerli “Avcılar’da kentsel dönüşüm için, yenilenme için ve adalet için çok önemli bir karar. İyi bir başlangıç. İBB Meclisi’ni kutluyorum. Gazamız mübarek olsun. Yolumuz açık olsun” dedi.

VATANDAŞ ‘HAK KAYBI’ YAŞAMADAN YENİLEYEBİLECEK

Daha önce ucuz konut ihtiyacını karşılamak amacı ile normal planlardan fazla inşaat hakkı tanınmış kooperatif evlerinin, 2008 yılında çıkartılan 1/1000 ölçekli plan doğrultusunda inşaat hakları daraltılmıştı. Onaylanan imar planı değişikliği ile yerinde kentsel dönüşüm kapsamında Avcılar’da yoğunluğu arttırmadan, yapı sahiplerine eski plana göre hakları yeniden teslim edilmiş olacak. Plan değişikliğinin ardından Avcılar’da vatandaşlar binalarını ‘hak kaybı’ yaşamadan yenileyebilecek.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi