Her kesimin alınterinden artırıp ödediği vergilerin heba olmaması için çalışacaklarına söz verdiklerini ve muhalefet grubu olarak denetim görevlerini eksiksiz yapmaya gayret ettiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan CHP’li H. Hüseyin Üsküdar, doğru yapılan her işi tebrik ve takdir ettiklerini, alınan her doğru kararda da destek verdiklerini söyledi. Eksik buldukları ve yanlış olduğunu düşündükleri uygulamalar içinde ‘HAYIR’ oyu verdiklerini belirtti.

“Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar giderek derinleşmekte” diyerek açıklamalarını sürdüren Üsküdar, Zeytinburnu Belediyesi 2017 bütçesinin 375 milyon olduğunu, 2018 yılı tahmini bütçesinin 425 milyon düşünülürken 388 milyonda kalmasının da ekonomik zorlukların belediye bütçesinide etkilemekte olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

YAPILAN HİZMETLERİ GÖZ ARDI ETMİYORUZ!

Zeytinburnu ilçesine yapılan hizmetlerin göz ardı edilemeyeceğini, sosyal belediyecilik gereği yapılan yüzme havuzları, buz hokeyi salonu, sosyal tesis, park ve bahçelerin bakımı, Kültür Vadisi gibi Zeytinburnu’nun kalkınmasında katkısı olan herkese teşekkür ettiklerini ifade ederek konuşmasını sürdüren H. Hüseyin Üsküdar, yapılan hizmetleri takdir ettikleri gibi yapılmayanları da konuşmanın kendilerine oy verenlere karşı borçları olduğunu söyledi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın  19 yıldır ilçeyi yönettiğini ve seçime iki yıldan az bir süre kaldığını belirten CHP’li H. Hüseyin Üsküdar, daha açılmadan çok büyük bir trafik yükünü ilçelerine taşıyacaklarını belirttikleri Avrasya Tüneli’nin sürücüler için tam bir kabus olduğunu belirterek, “Sabah ve akşam saatlerinde Sümer Mahallesi sahil çıkışı, eski Et Balık Kurumu köprü çıkışı trafiği felç olmaktadır. Gene onlarca kez uyardığımız halde Prof. Dr. Turan Güneş Caddesi, Veliefendi ve Yeşiltepe’nin çakıştığı kavşağa bir geçit veya köprülü kavşak yapamadınız.  Seyitnizam Tramvay ve Mevlana Caddesi’nin kesiştiği nokta için, Yedikule Göğüs Hastanesi çıkışı için, Çırpıcı Mahallesi’nde tramvayın kesiştiği noktadaki trafiği rahatlatamadığınız için, trafik çilesi çeken tüm Zeytinburnulu araç sahipleri için borcumuzdur konuşmak” diyerek, ilçe sorunlarını sıraladı.

İLÇEDE MAL VE CAN GÜVENLİĞİ YOK!

Üsküdar, “AKP hükümetinin izlediği yanlış dış politikalar yüzünden, mültecilerin işgali altında kalan Zeytinburnu için.Ssavaş mağduru olan Suriyeli Mülteciler ve diğer ülkelerden göç eden mültecilerin yarattığı kaos için. İlçemizde artan hırsızlık, cinayet, insan kaçakçılığı, uyuşturucu kullanımı ve satışı, soygun ve gasp olayları için. Akşamları evlerinden sokağa çıkamayan aileler için. Suriyeli mülteci esnafına tanınan vergi ve imtiyazlar yüzünden rekabet edemeyen Zeytinburnu’nun değerli esnafı için. Zeytinburnu Sahili’ne inemeyen tüm gençlerimiz için. 58 Bulvar Caddesi’nde mültecilerin yarattığı tacizler yüzünden caddede alışveriş yapamayan, nefes almaya çıkamayan,y ürüyemeyen genç kızlarımız, bacılarımız ve annelerimiz için. Ve bu sorunları konuşmak adına Belediye Meclisi’ne verdiğimiz önergeyi reddettiğiniz için Zeytinburnu Halkı’na borcumuzdur konuşmak” diyerek konuşmasını sürdürdü.  

ZEYTİNBURNU HALKINA BORCUMUZDUR KONUŞMAK!

Belediye meclisine defalarca kez önerge verdikleri halde belediyenin kaldırımlardaki işgallere müdahale etmediklerini söylerek devam eden Üsküdar,”Bebek arabalarını sokak ortasından sürmek zorunda kalan genç annelerimiz için. İbadet yapmak üzere evinden çıkıp bastonuyla kaldırımlarda yol bulamadığı için yolun ortasından yürüyerek camilere ulaşmaya çalışan hacı amcalarımız için. Okuldan çıkıp evlerine dönmek için işgal edilen kaldırımları kullanamadığı için caddelerde trafik kazalarına maruz kalan öğrenci ve öğretmenlerimiz için. Zeytinburnu Halkı’na çok gördüğünüz kaldırımlar için borcumuzdur konuşmak” dedi.  

“Sosyal belediyecilik adına 18 yıldır çalışan annelerin hayatını rahatlatmak için kaç tane kreş açtınız” diyerek devam eden H. Hüseyin Üsküdar, “Açamadınız çünkü böyle işlerden rant çıkmaz. Zeytinburnu’nda çalışan annelerin kreş talebine ses olmak adına borcumuzdur konuşmak” diyerek devam etti.  

“Kentsel Dönüşüm adına Sümer Mahallesi’nde bulunan Bozkurt Fabrikası arazisinin dere yatağında olduğunu bile bile, ağaçlandırma ve yeşil alan fonksiyonlarında olmasına rağmen imara açarak yandaş müteahhite nasıl köşe dönüleceğini gösterdiniz” diyerek tepki gösteren H. Hüseyin Üsküdar, “Maltepe Mahalesi’nde dereyatağına, sahilde bulunan Ağır Bakıma özel imarlar vererek sahil ile Zeytinburnu halkının bağlantısını kestiniz, nefes almasını engellediniz. Sümer Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 100 metrekare evlerini ellerinden alıp 68 metrekare yer verdiğiniz yurttaşlardan 20 bin tl ye yakın tapu masrafı talep edildi. Yapılan yanlış imar uygulaması ve plan yüzünden maliye ile mahkemelik oldunuz. Sahilpark’ta adı verilen yerde yaşayan ;tapusunu alan vatandaşların mülklerinin üzerine ipotek koydurdunuz. Ensar Vakfı’na,Türgev Vakfı’na parasını Zeytinburnu halkının ödediği vergilerden ayırıp, bedellerini ödeyip yerler tahsis ettiniz. Bu konuları bilmesi adına Zeytinburnu halkına borcumuzdur konuşmak” dedi.

SUÇ İŞLEDİNİZ!

Ak Partili Belediye yöneticilerine ve Başkan Murat Aydın’a seslenerek, Sultan Murat Camii çevresinde istimlak yaparken halka zulmedildiğini, insanları evlerinden, yurtlarından, yıllarca oturduğu mahallesinden, komşularından ettiklerini söyleyerek devam eden H. Hüseyin Üsküdar,  “Camii çevrelerinde istimlak kararı alırken arsalarının yarısını camiye bağışlayan insanların elinde kalan yarım arsalarını da almaya kalktınız. Yenidoğan Camii bitişiğindeki arsalarda ‘Yapı Yaklaşma Mesafesi’ni gözetmeksizin imar mevzuatını hiçe sayarak suç işlediniz. Mağdur olan hemşehrilerimizin hakkını korumak için borcumuzdur konuşmak” ifadelerini kullandı.

Nuripaşa İlköğretim Okulu çevresinde planlanan kentsel dönüşüm projesi için bazı müteahhitlere imtiyaz ve ayrıcalık tanınırken, okulun arkasında bulunan 60’a yakın daire sahibinin evinin istimlak edilmek istendiğini belirten Üsküdar, “Orada yaşayan yurttaşlarımızın haklarını savunmak için, Nuripaşa halkının konut güvenliğini sağlamak için borcumuzdur konuşmak” diyerek devam etti.

“Maltepe ve Beştelsiz  Mahallesi’ndeki patlamada, Çırpıcı Mahallesi’nde yıkılan binada, Kuran Sitesi’nde çöken binanın altında kalarak yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımızın ruhunun rahatlaması için, Merkezefendi süs havuzunda yaşamını yitiren çocuklarımız için, yakınlarına ve ailelerine karşı borcumuzdur konuşmak. Başından beri uyardığımız halde eski Adliye Meydanı’ndaki Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nın yerini değiştirip halka sırtını çevirdiniz. Önceliği kendi meydan projenize verip heykelin yerini birlikte tespit etmemize rağmen bu önemli konu ile ilgili meclise ivedilikle verdiğimiz önergeye karşılık bir yorum ve cevap vermediniz. Önümüzdeki günlerde 94.yıldönümünü kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı’nın yaratıcısı, Cumhuriyet’imizin Kurucusu ve bu Cumhuriyet’i bizlere emanet eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları’na, vatan’ın bekası için can veren bütün kahraman şehitlerimiz’e karşı borcumuzdur konuşmak”

2018 ZEYTİNBURNU BELEDİYE BÜTÇESİNE RED!

“Aslında konuşmak bir bakıma kendimizede borcumuzdur” diyerek açıklamalarına son veren CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Gurup Sözcüsü ve Üyesi H. Hüseyin Üsküdar, “Ülkemizde hakkı, hukuku ve adaleti yükseltmek için, seçilmişlerin bir telefonla görevlerinden istifa ettirildiği için, seçilmişler üzerinde bir baskı yaratıldığı için, seçilenlere oy veren tüm Zeytinburnu halkı için borcumuzdur konuşmak” dedi.

CHP Grubu olarak yapılmayanların yapılacağına inanmadıklarını da söyleyen H. Hüseyin Üsküdar, 2018 Yılı Zeytinburnu Belediye Bütçesi’ne “RET” oyu verdiklerini söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi