Cumhuriyet Halk Partisi Bayrampaşa siyasetinin önemli isimlerinden ve CHP Bayrampaşa önceki dönem ilçe başkanı, eğitimci Hasan Mutlu, Mart 2019’da gerçekleşecek yerel seçimler dolayısıyla Bayrampaşa Belediye Başkanlığı için yaptığı resmi başvurunun ardından, ilçe merkezinde düzenlenen toplantıda partili yol arkadaşları ve adaylığını destekleyen Bayrampaşalılarla bir araya geldi. CHP Bayrampaşa İlçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda Bayrampaşalı hemşerisinin tezahüratları ve alkışları eşliğinde ilçe merkezine gelen Mutlu, burada yaptığı konuşmasında ‘ Ben her zaman örgüt gücüne inandım. Çıktığımız bu yolda, birlik ve beraberlikle yaşanılabilir bir Bayrampaşa’yı hep birlikte kuracağımıza yürekten inanıyorum’ dedi.

‘Bayrampaşa’yı hep birlikte yöneteceğiz’

Bayrampaşa’da yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, sürekli vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinlediğini belirten Hasan Mutlu, ‘Kapı kapı dolaşarak Bayrampaşa ile ilgili projelerimizi karşılıklı görüş alışverişleriyle vatandaşlarımıza anlatmaya devam edeceğiz’ dedi. Bayrampaşa Belediyesi’nin 1500 çalışanının çoğunlukla Bayrampaşa’nın dışından gelenlerden oluştuğunu söyleyen Mutlu, ‘İlçemizin 11 mahallesinde yüzlerce vatandaşımızla birebir görüşmeler yaptım. Bir kişinin bile belediyede tanıdığı olduğunu duymadım. Şunu herkesin bilmesini isterim. Bizim iktidarımızda Bayrampaşa Belediyesi’ni Bayrampaşalılar yönetecek’ diye konuştu.

‘Sosyal demokrat anlayışı hakim kılacağız’

Bayrampaşa’ya uzun yıllardır hizmet anlamında ciddi bir hizmetin gelmediğini ifade eden mutlu, ‘İlçemizin en büyük sorunları haline gelen kentsel dönüşüm, otopark, ulaşım ve yeşil alan konusunda şu an ki yerel iktidar, hiçbir çözüm üretemedi. Son 20-25 yılda ilçemize bir çivi dahi çakılmadı. Kentsel dönüşüm adına yapılmak istenen rantsal dönüşümdür. Halkımız yapılmak istenenler karşısında direniyor. Bu konuda dün olduğu gibi bugün de halkımızın yanında olacak, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla, hak ve hukuka uygun bir yerel yönetim anlayışını hakim kılacağız’ dedi.

‘Tek hedefimiz kazanmak olacak’

Bayrampaşa’da yürüttüğü siyasi çalışmalar sırasında her zaman örgütüyle birlikte hareket ettiğini belirten Mutlu, Sizlerle birlikte bu yola çıktık. Örgütle yol alıyorsanız başarı olmaması mümkün değildir. Daima sizlerle birlikte sizin yanınızda olacağım. 10 yıldan fazla ilçe teşkilatı içindeyim.  Bizler partiliyiz. 2 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Seçim kazandım, kaybettim. Ama hiçbir zaman küsmedim. Bu kapıdan ayrılmadım. Bayrampaşa’da 180-200 bin arası seçmen bulunuyor. Parti olarak bizim oyumuz 40-42 bin civarında görülüyor. Ancak iktidar olmak için en az 80 bin oy almamız gerekiyor. Siz önünüze dayatılanı değil kazananla yolda yürüyeceksiniz. Hiçbir zaman ben olacağım demiyorum. 1 oy fazla kim alacak ise onu destekleyelim. Ben kim aday olursa gelirim, partimizin başarısı için onunla yürürüm. Bu seçim artık bizim olmazsa olmazımız. Tek hedefimiz kazanmak olacak. Korkmayacağız, yılmayacağız ve inşallah kazanacağız. Konuşmama son verirken beni hep destekleyen ve her zaman yanımda olan eşim ile tüm partililere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi