Şişli Belediyesi’ne ait, milyonlarca değeri olan 92.276 metre kare büyüklüğündeki 10 taşınmazın Şişlilere hizmet için kullanılması gerektiğini ve bunun için yürüttükleri hukuk mücadelesinde önemli bir aşama kaydettiklerini belirten Belediye Başkanı Hayri İnönü, 2012’de 2 TL karşılığında Bilgi Üniversitesi’ne satılan Kuştepe’deki Şişli Belediyesi’ne ait  8 katlı binanın  mahkeme kararıyla Şişli Belediyesi’ne iade edildiğini açıkladı.

‘Mahkeme iadesine karar verdi’

Konu ile ilgili düzenlenen basın açıklamasında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü şunları söyledi; 9 Haziran 2011 tarihinde, belediye meclisimizin 164 sayılı kararı ile yapılan protokol gereği Bilgi Üniversitesi’ne 2 TL karşılığı satılan Kuştepe Kampüsü’nün belediyemize iade edilmesi ile ilgili göreve geldikten iki yıl sonra İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne  tapu iptalı ve tescil davası açmıştık. Söz konusu dava 4 Temmuz 2017’de 2016/322 esas ve 2017/ 2069 karar sayılı dosyalarla belediye lehine sonuçlanmıştı. Bugün davada yeni bir aşamaya gelindi. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi  1. Hukuk Dairesi, Mecidiyeköy Mahallesi’nde bulunan 9067 ada 1-2 parselde bulunan 10.000 metrekare kapalı alana sahip 8 katlı binanın, 2018/27 sayılı kararı ile Şişli Belediyesine iadesini onayladı.

‘Başlattığım mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğim’

Şişli’nin mallarının Şişli’ye iade edilmesi için başlatılan mücadelenin başarıya ulaşmasına bir adım daha yaklaştıkları için mutlu olduğunu belirten Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü,  Partim adına ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışım gereği başlattığım mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğim” dedi.  Basın mensuplarının söz konusu taşınmazlar Şişli Belediyesi’ne iade edilirse belediyenin gelirleri artar mı? şeklindeki sorusunu yanıtlayan İnönü, ‘Şişlililer için, kadınlar için, gençler için, çocuklar için hayata geçirdiğimiz ve geçirmek istediğimiz projelerimiz var.  Çok fazla yer kiralamak zorunda kalıyoruz. Bu kiraların bedeli çok yüksek. Belediyemize ait taşınmazlar varken neden biz yer kiralamak zorunda kalalım’ dedi.

‘Adaylık başvurumu önümüzdeki hafta yapacağım’

2019 Mart ayında yapılacak yerel yönetimler seçimleri için yeniden aday adayı olacağını açıklayan Hayri İnönü,  gerekçelerini şöyle açıkladı:

“Şişlilere bir söz verdim.   Toplam büyüklükleri 92. 276 metrekare olan, milyonlarca dolar değerindeki, 10 taşınmaz Şişli’ye iade edilene kadar mücadelemi sürdüreceğim.  2016 yılı Ocak ayında başlattığım hukuk mücadelesinde önemli kazanımlar elde ettik. İdare mahkemesinden 13, bölge mahkemesinden 6 ve Danıştay’dan çıkan 18 karar da Şişli’nin lehine sonuçlandı.  Süreç olumlu bir biçimde devam ediyor. Çok da uzun olmayan bir tarihte kesin sonuçları alacağımızdan eminim. Şişli’nin malı Şişli’ye iade edilene kadar Belediye Başkanlığı’na devam etmek için adaylık başvurumu önümüzdeki hafta yapacağım.”

‘Kamu kaynakları doğru kullanılmalı’’

Göreve geldiğinden bu yana Şişli Belediyesi’nin kurumsallaşması için mücadele ettiğini bildiren Hayri İnönü, göreve geldiğinden bu yana çocuklar, gençler ve kadınlar için yaşanabilir bir kent yaratmak için çalıştığını ifade etti.  

Yerel yönetimlerde en büyük problemin, kamu kaynaklarının yağma edilmesi, yanlış kullanımı ve kaynakların ranta kurban edilmesi olduğunu, söyleyen İnönü, “Kent rantı ile mücadelemizi kararlılıkla sürdürmek zorundayız. Eğer bugün düzenli, mutlu ve yaşanabilir kentler yaratamıyorsak bunun en büyük nedeni, belediyelerin rant üreten mekanizmalar haline gelmesi. Bu durum mafyavari ilişkileri de beraberinde getiriyor” dedi.

‘Sarıgül’ü değiştirmek mümkün değil, onu böyle kabul edeceğiz’

Sorulan sorular üzerine, Şişli’ye yeniden aday olan Mustafa Sarıgül’ün, kendisine yönelik eleştirilerine yanıt vermeyeceğini, belirten İnönü, “Mustafa Bey, şu anda partimizin üyesi. Belediye başkanlığına aday adayı olmak onun hakkı. Demokratik hakkını kullanıyor. Hepinizin yakından bildiği gibi değişik bir tarzı var. Bunu değiştirmemiz mümkün değil, onu böyle kabul edeceğiz. Kendisine başarılar, diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi