Bakırköy İYİ Parti İlçe Başkanlığı, ilçe binasında düzenlediği aday tanıtım toplantısında, yaklaşan yerel seçim sürecinde Belediye Başkan Adayları Ateş Ünal Erzen’le birlikte neler yapacaklarını konuştu. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıya, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Elmas Giregos, Bakırköy, Bahçelievler ve Güngören’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Namık Öztürk’ün yanı sıra, il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Toplantıda konuşan İYİ Parti İlçe Başkanı Cem Lale, Bakırköylülerin beklediği aday açıklamasının geç ama güzel olduğunu söyleyerek, ”Sayın Ateş Ünal Erzen, aday olarak açıkladığı andan itibaren hem Bakırköy’ümüzde, hem partimizde, hem de ilçe teşkilatımızda bir heyecan başladı. İnşallah belediyeyi hep birlikte alacağız” diyerek konuşmasına başladı.

İBB'DE İMAMOĞLU, BAKIRKÖY'DE ATEŞ ÜNAL ERZEN

Ateş Ünal Erzen’in başkanlığı döneminde, Bakırköy’de çok önemli projeler yaptığını ama devamında hayata geçirilmediğini Bakırköylü bir vatandaş olarak üzüntüyle takip ettiklerinin altını çizen İYİ Parti İlçe Başkanı Cem Lale, Ünal Erzen’in yeniden adaylığı ile yeni projeleri hep birlikte hayata geçireceklerini söyledi.

Seçim çalışmalarına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dahil, bir çok üst düzey yöneticilerinin de bizzat katılacağını belirten Lale, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu, Belediye Başkan Adayımız Ateş Ünal Erzen’dir” dedi.

BUNDAN SONRA SAHALARDAYIZ

Teşkilat olarak kuruldukları günden beri çalışma ve organizasyonlarını eksiksiz yaptıklarını, sahaya çıkmak için belediye başkan adaylarını beklediklerini ve bundan sonra sahalarda olacaklarını dile getiren Lale, “Bakırköy’ün son 5 yılını sorgulayacağız ve Bakırköylüler her şeyi bilecek” diyerek, sözü Belediye Başkan Adayları  Ateş Ünal Erzen’e verdi.

NEDEN ADAY OLDUM?

Yaklaşan yerel seçimlerin genel seçimlerle karıştırılmaması gerektiğini, hedeflerinin Bakırköy’ü iyi yapmak olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Ateş Ünal Erzen, öncelikle neden aday olduğunu anlattı.

“Bakırköy’ün son dönemdeki hali, geceleri beni uyutmuyor” diyerek CHP’den 2 dönem Bakırköy Belediye Başkanlığı görevini sürdürdüğünü ve ekip arkadaşlarıyla birlikte çok iyi şeyler yaptıklarını söyleyen Erzen, “Bakırköy'ün son 5 yıllık halini gördükçe, duydukça ve dinledikçe çok üzülüyorum” dedi.

Ezen konuşmasına şöyle devam etti.

“12 km havaalanı, 12 km hastane arazisi, Veliefendi ve ormanlık alanını hesaplayınca, Bakırköy 12 km gibi bir alana ve 220 bin nüfusa sahip bir ilçe. 189 bin seçmene sahip olduğu halde, ortalama 150 bin kadar seçmeni sandığa gidiyor. Çevre ilçelerin metrekare ve nüfusuna bakarsak küçük ama marka olmuş bir ilçe. Bilmeyen birine bile İstanbul’un ilçelerini say desek, Bakırköy akla gelen ilk üç marka ilçeden biridir”

BAKIRKÖY’ÜN İMAJI BOZULDU

Bakırköy Belediye Başkanlığı yaptığı 10 yıllık hizmet süresinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sürekli devrimcilik anlayışı ve yol gösterdiği Sosyal Demokrat anlayışıyla çok güzel işler yaptıklarını söyleyen Ateş Ünal Erzen, son 5 yılda yapılan hiçbir işin arkasında durulmadığını, tam aksine çok ters işler yapıldığını hep birlikte gözlemlediklerini, Bakırköy imajının bozulduğunu ifade ederek, ”Bakırköy müyüz yoksa Esenköy müyüz belli değil” dedi.

Aday olmasının öncelikli nedeninin bu olduğunu söyleyen Erzen, Genel Başkanı Meral Akşener’e 31 Mart akşamı ilçenin anahtarını teslim edeceğini ve Bakırköy’ü hak ettiği noktaya getireceğini belirtti.

EKREM İMAMOĞLU’NUN ARKASINDAYIZ

Siyaseti bırakıp, uzun zamandır yazmaya başladığı kitabına devam etme niyetinde olduğunu ama Bakırköy’ün kazanımlarının günden güne biraz daha bozulduğunu gördükçe, duydukça ve dinledikçe kahrolduğunu ifade eden Erzen, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzel kişiliğine hiçbir zaman karşı değilim ancak Bakırköy’ün sosyal demokrat ve Atatürkçü düşünceyle yönetildiğine inanmıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifakımız var ve İBB Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun arkasındayız.” dedi.

Hedeflerinin siyasi düşüncesi nedeniyle farklı bir partiye oy veren insanlar olmadığını söyleyen Erzen, “Bakırköy'ün geleceği önemli ve biz Bakırköy’ü hep birlikte yöneteceğiz. Bir dönem daha aynı yönetim devam ederse Bakırköy'e yazık olur” diyerek konuşmasına devam etti.

Son yapılan anketlere göre mevcut Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun oyunun yüzde 20, memnuniyetsizlik oranının ise yüzde 79 olduğunu belirten Erzen, bu anketlerin henüz İYİ Parti adayının açıklanmadan yapıldığını ve buna rağmen %49 oy oranlarının olduğunu söyleyerek, ”Bu benim kişisel olarak değil, İYİ Parti Genel Merkezi ve İl Başkanlığımızın, Cumhuriyet Halk Partisi ile müşterek yaptırdığı bir ankettir. Daha aday açıklanmadan çıkan yüzde 49 bana yetmez, sizlere de yetmesin. Çünkü ben bu ilçeyi yüzde 70 oy oranıyla teslim ettim” dedi.

Seçimlere 51 gün kaldığını, kısa gibi görünen uzun bir zamanlarının olduğunu ve yapacağı seçim kampanyasıyla yapmak istediği ve yarım bıraktığı bütün işleri nasıl tamamlayacağını tüm Bakırköy’e anlatacağını söyleyen Eren, yeni bir parti olduklarını ve partilerinde asla çatlak sesin olmayacağını belirtti.

Bakırköy'de öncelikle gençliğe ilişkin çok önemli projelerin olduğunu söyleyen Ateş Ünal Erzen, Pazar günü İl Başkanlığı’nda yapılacak aday tanıtım toplantısında daha detaylı bir şekilde yapacaklarını anlatacağını ve saha çalışmalarıyla da, vatandaşlara kendilerini anlatacaklarını söyledi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi