Gecenin geç bir saatinde Beyrut’ta yaşayan aile dostunun telefonuyla uyandığını ve arkadaşının düğününe katılmak için bir günlüğüne İstanbul’a gelen 22 yaşındaki kızının başına gelenleri anlattığını ve hemen olayla ilgilenerek yaşanan gelişmeleri anlatan Çetinkaya;

“Arkadaşımın kızı bir düğün merasimine katılıyor ve ertesi gün Beyrut’a geri dönmeye hazırlanıyor. Öğlen yemeğini Etiler’de bulunan Nusr-Et Restoranda yedikten sonra bir taksi çağırıyor ve havaalanına gitmek istediğini söylüyor. Kızımız 40-50 yaşlarındaki taksicinin elinde puroya benzer bir sigara olduğunu ve dumanından rahatsız olduğu için de öksürmeye başladığını belirtiyor. Taksici kızımıza içinde siyah haplar olan bir kutu veriyor. Kızımız bunun uyuşturucu madde olabileceğinden şüpheleniyor ve içiyormuş gibi yapıyor ama peçete ile atıyor ilacı. Bu arada Taksici kızımıza çok güzelsin gibi iltifatlar da yapıyor. Kızımız taksinin çok dolandığını, havaalanı yolu gibi değil de sanayi bölgesi gibi bir yerlere gittiğini görünce telefonla babasını arıyormuş gibi yapıyor ve kendisini havaalanında beklediklerini taksiciye söylüyor. Taksicinin kendisine sürekli ‘No Problem, no problem’ diye cevap verdiğini yazılı ifadesinde de belirten kızımız, tercümanların yardımıyla verdiği ifadesinde de İkitelli Sanayi Bölgesi’nde bulunan sokaklarda gezdiklerini, arkalarından gri renkte başka bir arabanın da kendilerine yanaştığını ve flaşör yaptığını, şoförle işaretleştiğini görünce iyice tedirgin olduğunu anlatıyor. Kızımız bakıyor olacak gibi değil hemen fırsatını bulup bavulunu alıyor ama arka tarafta bulunan çantasını alamadan yolun karşı tarafına geçerek mavi bir minibüse biniyor. Kızımızın ağladığını gören vatandaşlardan İngilizce bilen biri hemen onu alarak en yakın karakola götürüyor ve burada ifadesi alınıyor. Taksi şoföründen şikayetçi olan kızımızın, tercümanın yardımı ile Mahmutbey Mahallesi, Halkalı Caddesi taraflarına götürüldüğü tespit ediliyor”

Yaşanan olaydan dolayı hem arkadaşı adına hem de ülkesi büyük utanç ve üzüntü duyduğunu ifade eden Çetinkaya, Nusr-Et Restoran’tan kamera kayıtlarını aldıklarını, gerekli incelemelerin başladığını söyleyerek, Adalar Emniyet Müdürü Murat Bingöl’e ve tüm emniyet birimlerine teşekkür etti.

Beyrutlu arkadaşının 22 yaşındaki genç kızının taksinin arka koltuğunda içinde pasaportu da olan çantasının bulunduğunu ve sağ salim gönderdiklerini, emniyetteki işlemlerin de devam ettiğini söyleyen Nurhan Çetinkaya, “Arkadaşım Lübnan’ın köklü ailelerinden ve yarın Lübnan basının da bu konu yer alınca, Ortadoğu’dan ülkemize gelen turistlere etkisini düşünebiliyor musunuz. Bu hem kişiye, hem de ülkemize haksızlık” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Ülke turizminin en çokta Ortadoğu’dan gelenlerle ayakta durduğunu belirten Nurhan Çetinkaya, yaşanan olayla ilgili Uber ve Taksici kavgalarına da değinerek “Kızımız Uber’i tercih etseydi bunlar yaşanır mıydı?” diye sordu.

Taksiciler açısından da büyük bir haksızlığın söz konusu olduğunu, taksiciler odası ile de görüşeceğini, taksi ve uber arasında haksız bir rekabetin olduğunu ama kaliteli ve güvenli hizmet için de tüm yetkili organların önlem alması gerektiğini söyleyen Nurhan Çetinkaya, “Taksilerin belli bir standartta ve belli bir eğitimde olması gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi