Bakırköy Belediye Meclisi’nin mayıs ayı meclis toplantısında, bazı sokak ve caddelerin konut dışı hizmet vererek ticaret alanına çevrilmesi kararında geçen ve Kaşıbeyaz Restoran’ın da içinde bulunduğu Yamaç Sokak kararının iptali ile ilgili mahkemeye başvurduklarını söyleyen Mimarlar Odası Trakya ( Bakırköy) Büyükkent Bölge Temsilcisi Mustafa Fazlıoğlu, “Mahkeme Bakırköy Belediyesi’nin savunmasını da alarak yürütmeyi durdurma kararı almıştır” dedi.

İBB RET VERMİŞTİ

Yamaç Sokağı’nın, öncesinde de ticari alan olması için girişimlerin olduğunu ve yapılan plan tadilatının İBB’de ret edildiğini söyleyen Fazlıoğlu, “Bakırköy Belediyesi’nin planlı alanlar tip imar yönetmeliğinin bir maddesine sığınarak, yaklaşık 23 dönüm konut alanını ticari alana çevrilmesi, planlama ilkelerine, kamu yararına ve kent çıkarlarına uygun değildir” diyerek açıklamalarını sürdürdü.  

KARAR KAMU YARARINA AYKIRIDIR

Belediyenin atıfta bulunduğu planlı alanlar tip imar yönetmeliğine bakarak söz konusu Yamaç Sokağı incelediklerinde, bir tane dahi ticari yerin olmadığını ifade eden Mimar Mustafa Fazlıoğlu, “Burada hem meclisi, hem de Bakırköy halkını kandırarak sonuç almak istiyorlar” diyerek tepki gösterdi.

İlgili yönetmeliğin, var olan ve üstünde bina olan yapıların bodrum ve giriş katları için böyle bir atıfta bulunduğunu belirten Fazlıoğlu, “Söz konusu bölge 6/50, yani bodrum, giriş, artı bir kat demektir. Söz konusu kanun maddesinin Yamaç Sokak’a uygulanması demek, sonrasında yapılacak tüm yapıların ticari olması demek. Bu hem genel, hem de bölge planlamalarına olduğu gibi, kamu yararına da aykırıdır” dedi.

Bakırköy Belediyesi’nin belgelerde de yanlış adres göstererek söz konusu değişikliği yapmaya kalktığını belirterek konuşmasını tamamlayan Fazlıoğlu, “Biz sokakları tek tek tespit ettik ve mahkemeye öyle başvurduk. Mahkeme Bakırköy Belediyesi’nin savunmasını da alarak yürütmeyi durdurma kararı almıştır” diyerek açıklamasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi