Çevre ilçelerden çok sayıda kadınlı erkekli mahalle muhtarının da katıldığı etkinlikte konuşan Kadın Muhtarlar Derneği Avrupa Yakası Temsilcisi Fehamet Berk, katılımcıları selamlayarak, “Daha Avrupa ülkeleri bu haklara sahip olmazken, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına önce medeni hukuku; sonra da seçme ve seçilme hakkını vermiştir” dedi.



Hala töre cinayetlerinde ölen kızlar, gencecik yaşta ikinci hanım olan kadınlar olduğunu ifade eden Berk, “Kadının nasıl doğum yapacağına, nasıl giyineceğine erkekler karar veriyorsa, kız çocuklarının okuma hakkına müdahale ediyorsa demekki henüz eşitlik sağlanamamıştır” diyerek konuşmasını sürdürdü.
“Erkeğiyle kadınıyla çağdaş bir yaşama inanan eşit yurttaşlık hakkını, hep birlikte savunmaya devam edeceğiz" diyen Fehamet Berk, katılımcılara teşekkür ederek, organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Bakırköy Belediye Başkanı ve Muhtarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Aydın’a teşekkür etti.
Organizasyonda söz alan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’da ” Kadının olduğu yerde zerafet, asalet, nezaket, sevgi, saygı ve barış olur” diyerek, belediye çalışanlarında ve yöneticilerinde çoğunluğun kadınlardan oluştuğunu belirtti.
Programın sonunda pembe balonlarla programa katılan muhtarlar, tüm mücadele eden kadınlar adına balonları gökyüzüne bıraktı.



Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi