Konuyla ilgili yapılan açıklamada, gerektiğinde evlerden toplanan, gerektiğinde de belirlenen noktalara yerleştirilengeri dönüşüm kutularına vatandaşların attığıatıkların ayrıştırılarak doğaya zarar vermesinin önlendiği, gelecek nesillere daha yaşanabilir temiz bir çevre bırakılmasının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, yönetmelikler doğrultusunda ilgili firmalarla protokoller imzalayan Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü’nün, bir yıl içerisinde tonlarca atığın doğaya karışmasını engellediği ifade edildi.



TONLARCA ATIK TOPLANDI

İlçede, müdürlük olarak birçok proje ve kampanyaya öncülük edilmesiyle vatandaşlar ambalaj atıklarını toplamayı alışkanlık haline getirdiği belirtilen açıklamada,kağıt, karton, metal, cam ve diğer kompozit malzemelerin geri dönüşüme kazandırılarak doğal kaynakların korunmasına ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkıda bulunulduğuna da dikkat çekildi.



Beylikdüzü’nde bir yıl içerisinde 15 bin 264,12 kilogram ambalaj atığının toplandığı, bin 855 kilogram elektronik atık lisanslı firma tarafından alındığı. atık yağ oluşumuna sebep olan lokanta, büfe gibi işletmelerde sık bir şekilde denetimler gerçekleştirildiğibilgilerine yer verilen açıklamada, vatandaşın da çevreye katkı sunması için kampanya düzenlenerek,her beş litre atık yağa bir litre ayçiçek yağı hediye edildiği de belirtildi.

Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi