Belediyecilik alanında yapılan başarılı çalışmaların ödüllendirilmesi ve yeni projelerin teşvik edilmesini sağlamak amacıyla Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sahiplerini buldu. Beşiktaş’ta bir otelde gerçekleştirilen ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediye ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mevlüt Uysal, birliğe üye belediye başkanları ve çok sayıda yerel yönetim temsilcisi katıldı.

ÖDÜLLÜ PROJELER

Yerel yönetimler arasında işbirliğinin artması, başarılı projelerin ödüllendirilerek yeni çalışmaların teşvik edilmesi amacıyla gerçekleşen törende 2015 veya 2016 yılı içinde başlatılmış ya da tamamlanmış olan örnek çalışmalar ödüllendirildi. Afet yönetimi, kültür ve sanat, ulaşım, sürdürülebilir çevre yönetimi, kurumsal gelişim, sosyal belediyecilik, şehircilik altyapısı, şehir teknolojileri, yerel kalkınma ve işbirliği kategorilerinde ödüllerin verildiği törende Fatih Belediyesi de ödüle layık görüldü.

SENFONİ ORKESTRASI KURULACAK

 Kültür ve Sanat kategorisinde Her Okula Bir Orkestra Projesi ile ödüle layık görülen Fatih Belediyesi’nin ödülünü Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediye ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı. Fatih'te başlayan projeyle ilçedeki okullarda eğitim gören birçok öğrenci çeşitli enstrümanları çalmayı öğreniyor. Şu anda ilçede 25 okulda başlayan projede çerçevesinde müziğe ilgisi olan gönüllü öğrencilere, eğitmenleri ve enstrümanları belediye tarafından karşılanmak üzere eğitimler veriliyor. Proje kapsamında ilerleyen zaman içerisinde ‘Fatih Belediyesi Senfoni Orkestrası’ kurulması hedefleniyor.

’25 OKULDA GERÇEKLEŞTİ’

Çok sayıda projenin değerlendirildiği Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde ödül almaya layık görüldüklerini için gururlu olduğunu dile getiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Temel hedefimiz her okulda bir oda orkestrası olabilecek kadar çocukların eğitimini sağlamak. Şu ana kadar 25 okulda gerçekleşti. Hedefimiz tüm okullarda bu çalışmayı hayata geçirmek. Öğrencilerin verdiği olağanüstü gayreti hem dersleriyle birlikte verdikleri götürdüklerini görüyorum. Keşke Fatih’te her evden bir enstrüman sesi çıkabilse, duyabilsek inşallah onu da gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi