Son genel kurul toplantılarını 48 yıl önce yapan ve o günden sonra hiçbir faaliyette bulunmayan, Bakırköy Pamuklu Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin, yasal olarak kongre yapılamayacağını açıklayan Hükümet Komiseri Mehmet Uygun, son kurul toplantısında adı geçen hazirun listesini okuyarak, sadece bir kişinin kongre yapılan alanda bulunduğunu tespit etti.

SON KURUL TOPLANTISIYLA İLGİLİ KARAR DEFTERİ YOK

1971 yılında yapılan son genel kurul toplantısına ait karar defterinin de olmadığını tespit ettiklerini belirten Uygun, Bakırköy Pamuklu Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin genel kurul yapma şartlarını yerine getiremediğini tutanak altına alarak, hak sahibi olduğunu iddia eden kişilerin tutanakla beraber mahkemeye gitmesi gerektiğini söyledi.

TESPİT DAVASI AÇILACAK

Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi olan ve Sümerbank Evleri mülk sahipleri adına konuşan Aslan Yaman, “Bizlerde bu tutanakla birlikte kooperatif üyelerinin kimler olduğuna dair tespit davamızı açacağız. Bu kooperatifin 140 tane yapmış olduğu ev var. 1953 yılından 70 yılına kadar yükümlülüklerini yerine getirerek tamamlayan ve bireyselleşmeye geçenler son kurulda görülmememektedir. Bu tarihler arasında yükümlülüklerini yerine getirdiği halde oluşacak haksızlıklara karşı risk oluşmaması için, bizlerde Avukat olan arkadaşımız Yalçın Şengün’le birlikte tespit davamızı açacağız” dedi.

BELEDİYEDE SES YOK

Yenimahalle 10 Temmuz Caddesi Herbahar Emlak’ta yapılması öngörülen genel kurul toplantısına, mahalle sakinleriyle birlikte Kartaltepe Mahalle Muhtarı Didem Koryürek Armutlu’nun da katıldığı gözlenirken, Bakırköy Belediyesi yetkilerinden kimsenin olmaması dikkat çekti. Konuyla ilgili belediye yetkililerinden kimsenin kendilerini arayıp sormadığını söyleyen mahalle sakinleri, belediyenin sessizliğine anlam veremediklerini ifade etti.

PARKLARI NEDEN KAMULAŞTIRMADINIZ

Geçtiğimiz günlerde bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısında, Bakırköy’e emlak değeri ortalama 320 milyon olan yaklaşık 35 bin metrekare alan kazandırarak kamunun kullanımına açtıklarını belirten Başkan Yardımcısı Taşkın Toprak’ın, kamu arazilerini tespit çalışmalarında, belediyeye terk alanı olarak ayrılan ve belediye tabelalarının da olduğu Yayladağı, Muammer Aksoy ve Abdullah Cömert Parklarını neden kamulaştırmadığı merak konusu oldu.

YEŞİL ALANLARINIZ HAZİNE'YE YADA BELEDİYE'YE KALIR

Diğer yandan kongre öncesi mahalle halkına bilgi veren Avukat Yalçın Şengün, insanların kendi malına sahip çıkması gerektiğini, yoksa devletin işini vatandaşa bırakmayacağını söyleyerek, söz konusu alanların ya belediyeye ya da hazineye kalacağını, yapılacak plan değişikliği ile imara açılabileceğini belirterek, “Oluşturulacak yeni yönetimle, parklarınızı, yeşil alanlarınızı geleceğe aktarın” dedi.

ESKİ MECLİS ÜYESİ SELİM MALGAZ BU İŞİN NERESİNDE?

Kongre sonrası Gazetemizi arayarak kendisini tanıtan ve kongrenin yapıldığı Herbahar Emlak ve İnşaat Şirketi’nin sahibi olduğunu belirten Çetin Yelken, “Biz hayatımızı mücadeleye adamış insanlarız. Böyle bir haberde mekanımın bir arazi çetesi gibi görünmesinden büyük üzüntü duydum” diyerek, kendinin eski bir Sümerbank çalışanı olduğunu ve eskiye dair bilgi sahibi olduğu için kendisinden bilgi alındığını ve mekanını da bu sebeple kongreye açtığını belirtti.

Sümerbank Evleri ile ilgili aslında 15 yıldan beri çalışmalar yapılmaya çalışıldığını, kimlerin o alanlara ne yatırımlar yaptığını ve eski meclis üyesi Selim Malgaz’ın bu işin neresinde olduğunu açık yüreklilikle anlatmaya hazır olduğunu söyleyen Çetin Yelken, “Ben bu işin sadece Sümerbank yanındayım. Mağdur olan hak sahiplerinin yanındayım” dedi.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam 

Editör: Haber Merkezi