Tiyatro sezonunun başlamasına yaklaşık bir ay kala, ödenekli tiyatrolarda biletlere yapılan zamlar da belli oldu. Devlet Tiyatroları, bu yıl biletlere yüzde 20 zam yaptı. Türkiye’nin üçüncü ödenekli tiyatrosu Bakırköy Belediye Tiyatroları ise önümüzdeki ocak ayında “bilete bir zam olabilir” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet'ten Öznur Oğraş Çolak'ın haberine göre Devlet Tiyatroları’nda biletler tam 15, müzikal tam bilet ise 22.5 TL iken yeni zamma göre, tam bilet 18 TL, müzikal tam bilet 27 TL, çocuk oyunu ise 7.50 TL oldu. Devlet Tiyatroları’nda bilet fiyatları 3 ila 5 TL arasında bir farkla 15 Eylül’de satışa çıkacak.

Zam yapmayan İBBŞT, bu yıl tiyatro seyircisi tam bileti 20 TL’ye, müzikal tam bileti 27 TL’ye, çocuk oyununu ise 5 TL’ye seyredebilecek.

Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın (BBT) eski belediye başkanı Ateş Ünal Erzen’in görevde kaldığı süre boyunca tiyatro biletlerine zam yapılmamıştı. Son olarak BBT’de 11 Aralık 2015 tarihinde alınan bir kararla tam bilet 6 TL iken 10 TL’ye çıkarıldı. Bu sezon yapılacak zam oranı ise ocak ayında belli olacak.

Editör: Haber Merkezi