Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yerel seçimlere doğru giderken ilçede astığı adaylık afişlerini gerekçe göstermeden sökerek yerlere atan İBB zabıta ekipleri, Ataşehirlilerin tepkisini üzerlerine çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekibi yetkisi olmayan ara sokaklarda dahi halktan ve CHP örgütünden gelen tepkilere aldırmaksızın İlgezdi’nin pankartlarını sökme eylemlerine devam etti.

"AK Parti adayının pankartlarına dokunulmuyor!"

İBB zabıta ekibi tarafından gerçekleştirilen bu olaya CHP örgütünde gelen tepki şöyle oldu: “İBB zabıtaları AK Parti’nin militanı gibi davranıyor! Battal İlgezdi’nin pankartları sökülüyor ama AK Parti adayının pankartlarına dokunulmuyor. Ataşehir’in kurucu başkanı olan Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’ye yapılan bu çirkin saldırı aslında Ataşehir halkına yapılmıştır. Kendi özgür iradeleriyle seçtikleri belediye başkanlarına yapılan bu eylem halka yapılan saldırıdır, halka yapılan ayıptır.”

Yetkisi olmayan ara sokaklarda bile pankartlara müdahale eden CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı ve Ataşehir’in 10 yıllık başarılı geçmişine imza atmış Battal İlgezdi’nin pankartlarını yerlere atan İBB zabıta ekibi aynı sokaklarda asılı olan Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem’in pankartlarına dokunmaması da dikkat çekti. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi