Her yıla 1-2 çocuk sığdıran 45 yaşındaki kadının 22’inci çocuğunu dünyaya getirmesi herkese aynı soruyu sordurttu: “Bu nasıl olur?”

Hikaye başlı başına ilginçlikleri bir arada bulunduruyor.

7 yaşındayken eşi Noel ile tanışan Sue ilk çocuğunu 14 yaşında dünyaya getirdi. O günden sonra 22 defa doğum yapan “süper anne” lakaplı Sue, yaşamı boyunca 800 haftayı hamile olarak geçirdi.

45 yaşındaki anne Sue Radford, 22. çocuğunu dünyaya getirirken, 47 yaşındaki Noel Radford da 22. kez baba olmanın mutluluğunu yaşadı. 12 erkek 9 kız çocuğu olan ailenin yeni doğan bebeklerini de kız oldu. 45 yaşındaki Sue Radford ilk çocuğunu 14 yaşında doğurmuş. Bir çocuğu da hayata tutunamayarak ölmüş.

RADFORD AİLESİ 22 ÇOCUK VE 5 TORUN SAHİBİ

Çiftin ilk çocukları olan Christopher şu an 30 yaşında ve iki çocuk babası. Çiftin en büyük kızları Sophie ise 26 yaşında ve üç çocuk annesi.

İngiltere'nin Lancashire kentinde yaşayan ve fırıncılık yapan Radford ailesinin 21 tane çocukları vardı. Anne Sue, 22'inci çocuğunu doğurarak ailesini genişletti. İlk çocuğuna 1989 yılında doğuran Sue Radford, ömrünün 800 haftasını hamile olarak geçirdi. Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hastaneye gitmeye korktuğunu belirten Sue Radford, bebeğini tam olarak 12 dakikada doğurduğunu açıkladı.

DOKTORLARDAN ‘SENEYE GÖRÜŞÜRÜZ’ MESAJI

Radford ailesinin yaşamlarından kesintiler yayınladığı Youtube kanalları bulunuyor. Aile, sürekli son bebeğimiz dediklerini ama hamile kalınca bebeği doğurmaya karar verdiklerini ifade etti ve koronavirüs sebebiyle bebeğin henüz nüfus kayıtlarının yapılmadığını ama adının 'Heidie” olduğunu belirtti. Ailenin haftalık mutfak giderinin 3 bin TL'yi bulduğu belirtildi.

Hemen hemen her yıl 1-2 bebek doğuran Sue'ya doktorlar her doğum sonrası 'Seneye tekrar görüşürüz' diyormuş.

DEVASA EVDE YAŞIYORLAR

2004 yılında 240 bin pounda aldıkları 10 odalı devasa evde yaşayan İngiltere'nin en büyüğü unvanına sahip ailenin en büyük çocuğu 30 yaşındayken, en küçük çocukları ise henüz 11 aylık.

RADFORD AİLESİNİN BERBER MACERASI

İngiltere'nin en kalabalık ailesi olarak bilinen ve 22 çocuk sahibi Noel Radford koronavirüs karantinası nedeniyle berbere gidemeyen 8 erkek çocuğunun saçlarını 5 saatte kesti.

O ANLARI KAYDA ALDILAR

Ailenin YouTube kanalı 'The Radford Family'de, erkek çocukların saç kesimine dair paylaşılan görüntülerde, baba Noel'in, ilk olarak çocukları Oscar'ın saçını kesmeye başladı. Noel, çocuğuna, saçlarının hepsi aynı uzunlukta olacağını çünkü başka bir model yapamadığını söyleyerek; Oscar'ın ardından Archie, Casper, Josh ve daha sonra da Max'in saçını keseceğini söyledi.

5 SAATTİNİ TRAŞA HARCADI

Noel kameranın karşısına geçerek, 8 erkek çocuğunun saçlarını tek tek kesti. Noel traş işleminin 5 saat sürdüğünü ifade ederek, Yoruldum ancak, keyifliydi. Hepsi bunu beğenmiş görünüyor. Kimse şikayet etmiyor? Dedi.

İngiltere'nin en geniş ailesi olan Radfordlar, çocuklarının bakımı için devletten hiçbir yardım almıyor. Radford ailesinin hayatlarından kesitler paylaştıkları sosyal medya hesaplarında binlerce takipçisi bulunuyor.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi