ALTUNAY: YÖNETİM OLAYA HİÇBİR ŞEKİLDE DAHİL OLMAMIŞTIR

Triko Center Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Altunay’dan cevap geldi.  Altunay, “Sitemizin bu şekilde gündeme gelmesi hepimizi üzmüştür. Ancak olay Turgut Çakmak'ın yansıttığı gibi değil. Şöyle ki, Cumartesi günü Turgut Çakmağın eşi iş yerinde tadilat yapan esnafın dükkanını izinsiz, görüntüleyip sizi şikayet edeceğim diyerek tehditler savurmuş ve bu yüzden kavga çıkmıştır. Emniyete intikal ettiği gibi, yönetim olaya hiçbir şekilde dahil olmamıştır.  Adliyeye intikal ettiği gibi ikinci olayda yine bu kişiler arasında yaşanmıştır.” dedi.

İŞLETME KOOPERATİFİNE GEÇTİK, YAPI YAPMA ŞANSIMIZ YOK

Yaşanılan kavgalar ve ortaya atılan suçlamalardan sonra Kent Yaşam TV ve Kent Yaşam gazetesi olarak mikrofonumuzu Triko Center Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Altunay’a uzattık. Çakmak’ın ortaya attığı iddialara tek tek cevap veren Altunay ilk olarak rant iddialarıyla ilgili sorulan soruyu cevapladı. Altunay, “Biz ortaklarımızın tapularını 2010 yılında dağıttık ve 2016 yılında da hiçbir yapı kalmadığı için yapı kooperatifini lağvederek işletme kooperatifine geçtik. Yapı faaliyetini sonlandırmış bir kooperatifin yapı yapma, kaçak inşaat yapma işi asla olamaz.” dedi.

ALTUNAY: TURGUT ÇAKMAK KOOPERATİFTEN İNATLA PARA İSTİYOR

Çakmak’ın kooperatiften farklı beklentileri olduğu için şikayette bulunduğunu ifade eden Altunay, “Kooperatiften para istiyor. Bu durum 2018 yılında bakanlık tarafından kooperatife gelen Eren Seçilmiş isminde müfettişin raporunda da vardır. Çakmak, kooperatiften 250 bin lira para istemektedir.” iddiasında bulundu. 250 bin TL’nin neye karşılık istendiğinin sorulması üzerine Altunay, “Yani bunun adına ne dersiniz bilmiyorum ama inatla istediği bir para var. ‘Kooperatif kimseye para vermez,  ortaklarımızın parasını kimseye veremeyiz’ dediğimiz için ‘Siz bana para vermiyorsanız ben de sizi şikayet ederim’ söyleminden kaynaklı olarak şikayet ediyor.” dedi.

“İMAR BARIŞINDAN FAYDALANILMIŞ BİR YERDİR, YALAN SÖYLÜYOR”

Çakmak’ın yönetimin kendisine sitenin otoparkını kiraya verdiğini ve bunun için ruhsat alamadığı iddiasını sorduğumuz Altunay, “2018 yılında hükümetimizin çıkardığı İmar Barışı yasası vardır biliyorsunuz. Biz bu konuda 20 Ekim 2018’de bir genel kurul yaptık. Ortaklarımızın da onayını alarak 2001’den bu yana otopark olarak kullanıma açılmış yerleri imar barışına soktuk. Mimar tarafından dükkanların ölçütleri ve kesitleri yapıldı. Ayrıca 563 bin lira devletimize bu yerler için para da ödeyerek buralara yapı kayıt belgesi aldık. Bütün iş yerleri yapı kayıt belgesiyle beraber Organize Sanayi Bölgesi Ruhsat Müdürlüğü’ne müracaat ederek ruhsatlarını almışlardır. Turgut Çakmak da yine OSB Ruhsat Müdürlüğü’ne müracaat ederek ruhsatını almıştır. Şu anki çalıştığı yer ruhsatlıdır. Burada bir yalan söyleme var, açıkça yalan söylüyor.” dedi.

“GÜVENLİĞE SOPAYLA SALDIRDI”

27 Şubat Cumartesi ve günü yaşanan olaylara da değinen Altunay, “Saldırı olayı yoktur. Turgut Çakmak ve ailesinin cumartesi günü güvenliğe sopayla saldırdığı söyleniyor. Akşam saatlerinde olmuştur. Çakmak ailesi ve güvenlik amiri Kemal Doğuş  birbirinden şikayetçi oluyor. Devletin kayıtlarında bunlar vardır.” dedi.

“TURGUT ÇAKMAK DA GÜVENLİK AMİRİ DE CEZAEVİNDE”

Yaşanan olaydan iki gün sonra tekrar bir arbede çıktığını ve olayın silahlı çatışmaya kadar vardığının sorulması üzerine Altunay, “Yaşım gereği koronavirüse karşı alınan tedbirlerden dolayı ben kooperatife ayda bir defa toplantı yapmak için geliyorum.  Pazartesi günü benim edindiğim bilgiye göre Turgut Çakmak silahla güvenlik amirini kovaladığı ve 5-6 el ateş ettiği söyleniyor. Bunların görüntü kayıtları emniyette var. Ayrıca da ateş ettiğinden dolayı oradaki bir esnafın camına başka bir esnafın da arabasına mermi isabet ediyor. Çakmak elindeki silahla ateş ederek güvenlik amirini kovalıyor. Güvenlik amiri de nasıl oluyor nerden oluyorsa bilmiyorum ama herhalde kendini korumak için bir savunma durumuna geçiyor. Şu an güvenlik amiri Kemal Doğuş da Turgut Çakmak da cezaevinde. İkisi de tutuklu.” dedi.

“GEREKLİ EVRAKLARA EL KONULUYOR”

Pazartesi günü yaşanan olayın kamera kayıtlarının emniyette olmasına rağmen Çakmak’ın iddiasına göre Cumartesi günü kamera kayıtlarının silindiğinin sorulması üzerine Altunay, “Dediğim gibi ben ayda bir kere geliyorum kooperatife ama biliyorsunuz devletimizin adaleti, kanunları, savcılığı, karakolları var. Bunlar bu şikayetlerden dolayı gerekli evraklara ve belgelere hem el koyuyorlar hem temin ediyorlar.” dedi.

“BURADA HUZURSUZLUĞU ÇIKARAN TEK KİŞİ TURGUT ÇAKMAK”

Altunay konuşmasının sonunda, “Bizim 310 tane ortağımız var bizim hepimizin köken olarak Sultanhamam’dan, Yeşildirek’ten, Mahmutpaşa’dan gelmeyiz. Birbirimize samimiyet ve güvenin dışında hiçbir şeyimiz yoktur. Turgut çakmak ve onun gibi bazı sonradan katılan arkadaşlarımız var ama burada huzursuzluğu çıkaran tek kişi Turgut Çakmak.” ifadelerini kullandı. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi