BAŞAKŞEHİR-Yaklaşık 30 yıl önce Başakşehir-İkitelli OSB’ye bağlı Saraçlar Sanayi Sitesi içerisine otel yapılmak üzere bir tesis inşa edildi. Ancak o dönemde oteli yapacak firma ve sanayi sitesi yöneticileri arasında anlaşmazlık yaşanınca bina kaderine terk edildi. Geçtiğimiz senelerde başka bir firma  49 yıllığına binayı kiraladı. Ancak kiralandığı günden günümüze kadar kirası düzenli olarak ödenen binaya tek bir çivi bile çakılmış değil. 30 yıllık bina harebe şekilde durmaya devam ediyor.

FİRMA İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLMEDİ

Saraçlar Sanayi sitesi girişinde bulunan binayı gören vatandaşlar, ‘bu harabe, ucube bina neden yıkılmıyor?’ diye sorarkan, sanayi sitesi içerisinde yaptığımız araştırmalara ve aldığımız bilgilere göre; söz konusu binanın yıkılması, yerine daha modern bir bina yapılması konusunda sanayi sitesi yöneticileri ve binayı 49 yıllığına kiralayan firma arasında kağıt üzerinde anlaşmaya varılmış. Ancak, adı verilmeyen firma geçen zaman içerisinde binaya tek bir çivi bile çakmamış. Son 15 aydır kira bedelini de ödeyemeyen firma ile sanayi yönetimi şimdilerde mahkeme sürecinde. Sanayi yönetimi ise binanın yıkılacağını ancak mahkeme sonucunu beklediklerini söylerken, binayı hangi firmanın kiraladığı ile ilgili bilgi vermedi.

İOSB yönetimi ise Saraçlar Sanayi sitesi içinde bulunan bu binanın direkt kendileri ile ilgisi olmadığını konunun muhataplarının sanayi sitesi yöneticileri olduğunu belirttiler. Öyle ki İOSB yöneticilerinin, sanayi sitesi yönetimi tarafından söz konusu binanın kiraya verildiğinden haberi bile yok.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi