İçerisinde müzik merkezi bulunan parkın açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu topraklara hizmet eden, Mustafa Kemal Atatürk’ün değer ve ilkelerine sahip çıkan sanatçılarımızı el üstünde tutan bir millet olmak dileğiyle. Parkımız hayırlı olsun”dedi. 

Temalı parklar konseptiyle açılan ve içerisinde müzik eğitimi verecek merkezin de bulunduğu alanın açılışında Eski Bakan Fikret Ünlü, Eski Milletvekili Süleyman Çelebi, DİSK Eski Başkanı Rıdvan Budak ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

BAŞKANDAN LİVANELİ’YE TEŞEKKÜR

Güzelliklerle, sanatla ve yeşille anılacak parkta adını yaşatma fırsatı verdiği için Zülfü Livaneli’ye teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Barış, huzur ve kardeşlik ortamının var olduğu bir Türkiye arzumuz var. Bu da tam da böyle eğitim yuvalarıyla başlar.” dedi. İmamoğlu, “Bu topraklara, çağdaş düşünceye, akla ve bilime hizmet eden kurucu değerlerden uzaklaşmayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün değer ve ilkelerine sahip çıkan sanatçıları el üstünde tutan bir millet olmak dileğiyle.” mesajını verdi.

 “BU PARKI AÇMAK SİYASİ BAŞARININ BİR ÖRNEĞİDİR.”

“Kültür, dünyada sosyal demokratlarla iç içedir” diyen Sanatçı Zülfü Livaneli, İmamoğlu’na hitap ederek, bu parkı açmak siyasi başarının bir örneğidir. Cumhuriyet döneminde şahlanan sanat da Mustafa Kemal Atatürk’ün eseridir.” diye kaydetti. Beylikdüzü Belediyesi’nin yoğun çalışmasıyla açılan parkta şarkılar söyleyeceklerini, sohbetler edeceklerini, edebiyat konuşacaklarını dile getiren Livaneli, “ Ben usta sanatçıların devamı, onların çocuğuyum, onların nehrinde yıkanıyorum” dedi.  İmamoğlu ve Livaneli konuklarla birlikte “Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor” şarkısını söyledi.

Toplamda 239 metrekarelik bir alan üstüne kurulan ve 4 sınıftan oluşan müzik merkezi ile 156 metrekarelik kapalı alana sahip parkın kafeteryası var. Parkın içerisinde sahne ve Sanatçı Zülfü Livaneli’nin heykeli de bulunuyor.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi